UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-06-05 08:35

Hárman a címért

Három magyar játékos is bekerült a mértékadó handball-planet.com portál szavazásába, amely a világ legjobb fiatal női kézilabdázóját hivatott kiválasztani. Korsós Dorinára (balszélső), Lukács Viktóriára (jobbszélső) és Tóth Gabriellára voksolhatnak a szurkolók.

reb A hagyományokhoz híven a neves szakportál, a handball-planet.com az idén is kiírta a „világ legjobb fiatal női játékosa”-szavazást. Dán, spanyol, francia, szlovén, horvát, szerb, argentin, olasz és fehérorosz, valamint a magyar Szekeres Ibolya (a norvég Time Out Magazin képviseletében) újságíró jelölése alapján 28 játékos került fel a szavazólapra. A listán az 1993-ban vagy később született játékosok szerepelhetnek.
toth_gabriella05_KA_MKSZ
toth_gabriella05_KA_MKSZ
Németország, Oroszország és – ami a számunkra a legfontosabb – Magyarország is három ígérettel képviselteti magát a lajstromban. A balszélsők között a Győri Audi ETO KC kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Korsós Dorinára (19) szavazhatnak, aki egy éve is szerepelt a jelöltek között. A jobbszélsők kategóriájában találjuk Lukács Viktóriát (19), aki a magyar bajnokságban az idén győztes Ferencváros játékosaként az európai kupaporondon is megmutatta magát. Az irányítók között pedig Tóth Gabriella pályázik eséllyel. A 18 esztendős játékos a hátán vitte a bajnokságban a tizedik helyen záró Mosonmagyaróvárt, ráadásul a decemberi, magyar, horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon is letette a névjegyét. Nem véletlen, hogy a következő szezontól Korsós klubtársa lesz Győrben. A FTC-s Lukács érthetően nagy örömmel vette tudomásul, hogy őt is méltónak találtak a címért való versengésben: „Az egyik szurkoló rakta ki a linket a szavazásról a közösségi oldalamra, onnan értesültem a megtiszteltetésről. Igazán boldoggá tesz, hogy ilyen játékosok között szerepelhetek. Az orosz Anna Vjakirjevát ismerem, játszottunk egymás ellen, kiváló kézilabdázó.” Hasonló véleményen van Korsós is, aki szerint ügyes és tehetséges játékosok a riválisai a szavazáson. Június 15-ig lehet voksolni, a portál látogatói által leadott szavazatok és a szakírók voksai alapján hirdetnek győztest. A handball-planet.com legjobb fiatal férfi játékosára kiírt szavazását a norvég Sander Sagosen nyerte meg. A jelöltek Kapus: Dinah Eckerle (Thuringer HC, német), Jovana Risovics (ŽRK Radnički, szerb), Laura Glauser (Metz, francia) Balszélsók: Sonja Frey (Thuringer HC, osztrák), KORSÓS Dorina (Audi ETO KC), Freja Cohrt (Skive fH, dán) Balátlövő: Eliza Buceschi (HCM Baia Mare, román), Aljona Ihnyeva (ŽRK Vardar, orosz), Grace Zaadi (Metz HC, francia). Irányító: TÓTH Gabriella (Mosonmagyaróvári KC SE), Darja Dmitrijeva (Dinamo Szinara, orosz), Elizabeth Omoregie (RK Krim Mercator, bolgár) Jobbátlövő: Mette Tranborg (SK Arhus, dán), Andzsela Janjusevics (ŽRK Radnički Kragujevac, szerb), Anne Hubbinger (Leipzig, német) Jobbszélső: Anna Vjakirjeva (Zvezda, orosz), Malin Aune (Oppsal, norvég), LUKÁCS Viktória (Ferencváros) Beállós: Andrea Covic (RK Podravka, horvát), Meika Schmelzer (Thuringer HC, német), Joanna Drabik (MKS Selgros Lublin, lengyel).