UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2015-07-04 09:23

Bögölycsípés és aranyeső

Taroltak a magyarok a bohinji maratoni Európa-bajnokság ifjúsági és U23-as versengésében: a hat számból öt aranyérmet nyertek, ráadásul három ezüstérmet is szereztek.

MKKSZ/UP-info A sportág kivételes hazai erejének köszönhetően már cseppet sem számít meglepőnek, ha a magyar kajak-kenusok valahol a világban rommá verik a riválisokat. A sikersorozat aktuális állomása Bohinj, ahol a maratoni Európa-bajnokságot rendezik.
maraton
maraton
Mint rendesen, magyar sikerekkel. A leány ifjúsági kajakosok között Pető Réka ezüstéremmel nyitott, a másik magyar, Jeszenszky Petra – bár az első körig az élbolyban haladt, később elfogyott a lendület, és – nyolcadik lett. A leány ifjúsági kenuban a tiszaújvárosi Bragato Giada könnyedén nyert, és Mickolczy Fruzsina is dobogóra állhatott volna, ha a zsibbadt lába miatt nem veszi nehézkesen a futószakaszt – így maradt a negyedik hely. Fiú kenuban Laczó Dániel az egész nap legmagabiztosabb sikerét aratta, két perces előnnyel. Lelovics Dániellel elbánt egy bögöly, amely megcsípte, s bár a magyar fiú nem adta fel a versenyt, a negyedik helynél nem kerülhetett előbbre. A női U23-as kajakban a tavaly világbajnok Kiszli Vanda győzött, Braun Boróka pedig hatodikként zárt. A korosztály férfi kajakosok között kettős magyar diadalt ünnepelhettek: a bakui Európa Játékokról vírusos betegséggel hazatérő Solti László Petró Ádám előtt nyert. A kenusok sem akartak lemaradni, az ő mezőnyükben Balla Levente állhatott a dobogó legfelső fokára, Nagy Gergely Balázs előtt. Mi mást is mondhatott volna Hüttner Csaba utánpótlás-vezetőedző az értékélésben? „Remek napot zártak a versenyzőink, akik minden dicséretet megérdemelnek. Az öt aranyérem magáért beszél."