UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2015-10-23 09:29

Bronz a nyitónapon

Remekül kezdődött a taekwondo junior Európa-bajnokság a lettországi Daugavpilsben, hiszen az 52 kg-ban induló Nagy Nikolett bronzérmet szerzett úgy, hogy vezetett, de a mínuszpontjai miatt leléptették az elődöntőben.

UP-info A kontinenstorna nyitónapján az 52 kg-osok mezőnyében Nagy Nikolettnek már a 16 közé jutásért is mérkőznie kellett, a szoros találkozón 1-0-ra múlta felül a svéd Thea Klinget. A nyolcaddöntőben a cseh Dominika Hronová várt rá, a magyar lány jól taktikázva 7-2-vel menetelt tovább. A négy közé kerülésért az ukrán Karolina Kuprijanova sem járt jobban, a magyar versenyző 13-6-os győzelmet aratott fölötte.
nagy_nikolett
nagy_nikolett
A fináléba kerülésért az olasz Francesca Radaelli következett a lettországi Daugavpilsben zajó junior Eb-n. Sokáig úgy látszott, hogy a fináléra készülhet Nagy, hiszen 7-2-re vezetett az első, 13-6-ra a második menet végén. A hajrában 19-17-es vezetésekor azonban öt mínusz pontja miatt –  tíz másodperccel a vége előtt – leléptették. Az aranyéremért így a rivális mérkőzhetett, Nagy pedig rögtön az Eb nyitányán érmet, bronzot szerzett. Ma Patakfalvy Csenge (55), Füredi Rebeka (68) és Práth Balázs (63) lép küzdőtérre. Patakfalvy erőnyerőként a moldovai Plop ellen kezd a nyolcaddöntőben, Rebeka szintén a 16 között a német színekben versenyző Ekaterina Derev ellen, míg Balázsnak már a 32 között mérkőznie kell, a dán Mike Patrick Smith Andersen ellen léphet tovább.