UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-10-31 08:29

Másodjára is siker

Második meccsén is nyert a serdülő leány kézilabda-válogatott a franciaországi négyes tornán, miután 31-24-re verte a párizsi régiós együttest. Ma a házigazda franciák ellen zárja a szereplést Bohus Beáta csapata.

reb Ahogyan arról beszámoltunk, az első hivatalos válogatott meccsén gólzáporos, 45-30-as sikert aratott Lengyelország ellen a serdülő-leányválogatott. Akkor Bohus Bea edző arról beszélt: a játékra kissé rányomta bélyegét, hogy gyakorlatilag az összes kézilabdázónk először ölthette magára a címeres mezt.
hafra_luca
hafra_luca
Másodjára talán már kevésbé érződött  a feszültség, hiszen a párizsi régióválogatott ellen jól kezdtek – tudtuk meg dr. Woth Péter edzőtől. Hamar jelentős előnyre tettek szert a lányok, később azonban könnyelművé vált a játék, amelyet az ellenfél kihasznált, így „csak” négygólos volt Bohus Bea szövetségi edzőék előnye a szünetben. A második félidő elején még némi bizonytalanság volt érezhető a csapaton, de aztán egyértelművé vált, hogy melyik csapat nyeri meg – 31-24-re – a mérkőzést. A lányokkal egy időben a fiú ifjúság válogatott is Franciaországban vitézkedik. Imre Vilmos tanítványai második meccsükön 31-25-ös vereséget szenvedtek a házigazdától. Ma Csehország ellen fejezik be a szereplést.

SERDÜLŐTORNA, FRANCIAORSZÁG Magyarország (U15)–Párizs-válogatott (U17-esek) 31-24 Magyarország: Magera Noémi (kapus), Háfra Luca 7, Utasi Linda 3, Pál Tamara 2, Kácsor 5, Bánfai Kira, Simon Armilla 4. Csere: Herczeg Lili, Szabó Dóra (kapusok), Hudra Enikő, Szilovics Fanni 2, Afentáler Sára, Vámos Petra 4, Kuczora Csenge 2, Arany Rebeka 1, Mike Cintia 1. Szövetségi edző: Bohus Beáta