UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2016-01-16 11:45

Lillehammer: plusz egy fő

A nevezés lezárása előtti utolsó napokban bővült a február 12-én kezdődő lillehammeri ifjúsági téli olimpián induló magyar küldöttség létszáma. A snowboardos Fehér Zsófiával együtt így tizenöten képviselhetik hazánkat Norvégiában.

MOB/UP-info Alig egy hónappal a második ifjúsági téli olimpia kezdete előtt tartotta meg utolsó egyeztető megbeszélését a csapatvezetés a Magyar Olimpiai Bizottság székházában. A nevezések lezárása előtti utolsó napokban bővült a küldöttség, hiszen egy leányversenyző, Fehér Zsófia is megkapta az indulási jogot a játékokra. Vele 15 főssé vált a csapat, kilenc fiú és hat leány összesen kilenc sportágban áll rajthoz Norvégiában. Érdekesség, hogy a téli olimpián először méretheti meg magát magyar sportoló síakrobatikában (freestyle/síkrossz).
feher_zsofia
feher_zsofia
A csapatgyűlést február 2-án tartják a MOB-székházában, majd tíz órától kezdődik az ünnepélyes fogadalomtétel a Larus Rendezvényközpontban. Dr. Tiszeker Ágnes, a hazai doppingcsoport vezetője beszámolt arról, hogy minden versenyző átesett a kötelező dopping- és drogvizsgálaton. Utóbbi mindenkinél negatív eredményt hozott, a további eredményeket pedig január végére várják. A küldöttség február 8-án indul Oslóba, majd vonattal jut el az 1994-ben már felnőtt téli olimpiának otthont adó városba. A rövid pályás gyorskorcsolyázók Hamarban, szállodában laknak, míg a többieket a lillehammeri egyetem kollégiumában helyezik el. A versenyeket követően az indulók több mint kétszázféle kulturális program közül választhatnak. A társaság február 22-én utazik haza. A MOB-ban tartott csapatmegbeszélésén egyébként részt vett a nemrég felnőtt Európa-bajnoki bronzérmet szerző gyorskorcsolyázó, Nagy Konrád, továbbá az alpesi világkupákról néhány napra hazatérő, csütörtökön az Év sportolója-díjazáson másodikként záró Miklós Edit is. A teljes magyar csapatról itt olvashatnak.