UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2016-05-18 15:08

Szabó-aranyak, sorozatban

Csupán 15 éves, de már majdnem hetven országos bajnoki címet nyert a Debreceni Búvárklub versenyzője, Szabó Anita. A korosztályos Világ Kupa-versenyeken szerzett hét elsőség mellé újabb fényes érmeket tenne a két hónap múlva kezdődő junior-világbajnokságon.

UP-info Hét Világ Kupa-győzelem, húsz országos csúcs, 69 magyar bajnoki cím – mutatós számok ezek a 15 éves Szabó Anitától, aki a Debreceni Búvárklub színeiben szinte mindenütt nyert, ahol eddig elindult. Két hónap múlva újabb vizsga vár rá, junior-világbajnokságon bizonyíthat.
szabo_anita
szabo_anita
„Eddig nagyon jól alakult ez az év, izgatottan várom a hét végi országos ifjúsági bajnokságot – mondja Szabó. – Minden versenyszámban rajthoz állok, összesen tizennégyszer ugrom vízbe a két nap alatt. Mindegyikben szeretnék elsőként célba érni, mert nagy önbizalmat adhat a vébé előtt.” A tinédzser az összes versenyszámban otthonosan mozog, de kitért a világbajnoki esélyeire is. A viadalt július 4-11-én rendezik meg Franciaországban, Aix-en-Provence-ban. „Szinte biztos, hogy egyéniben az uszonyos gyorsúszó számokban indulok, és tagja vagyok mindkét váltónak is. Még két évig indulhatok a korosztályban, ám már most érmet szeretnék nyerni, amihez a következő hetekben javulnom kell, de képesnek tartom rá magam. A nemzetközi eredményeket figyelve jelenleg a fő számaimban hatan-heten majdnem azonos időeredményre vagyunk képesek, így biztosan mindennek jól kell sikerülnie, hogy dobogóra állhassak.” Edzője, Kókai Dávid, örül az eddigi sikereknek, de bőven lát még fejlődési lehetőséget a tanítványban: „Anita eddigi eredményei önmagukért beszélnek, remek adottságokkal bír, és imádja a sportágat. Komoly céljai vannak, amelyek eléréséhez még rengeteget kell dolgoznia, de jó úton halad. Még ő maga sem tudja, mire képes valójában. Keresi a határait, amelyek jócskán arrébb vannak. A junior-világbajnokság igencsak jó erőpróba lesz, kiélezett versenyek várhatók, amelyek a távolabbi jövőre nézve sokat lendíthetnek rajta. Türelmesek vagyunk vele, de már most képesnek tartom rá, hogy meglepje a világbajnoki mezőnyt.”