UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2016-07-11 18:12

Értékes nemesfémek

Egy ezüst- és három bronzéremmel zárták a magyar uszonyosúszók a franciaországi junior-világbajnokságot. A fiatalok több egyéni csúcsot is felállítottak a viadalon.

UP-info Csak aranyat nem „találtak” a magyar uszonyosúszók a medencében a franciaországi Annemasse-ban rendezett junior-világbajnokságon. A tizenkét fős küldöttség egy ezüst- és három bronzéremmel, valamint értékes helyezésekkel zárta a viadalt. A dobogó legfelső fokához a legközelebb Mozsár Alex járt, aki a 400 méteres búvárúszásban csupán nyolc századra maradt le az első helyről. A 2:58.81 perces ideje korosztályos országos csúcs.
A magyar junior uszonyosúszó csapat Forrás: buvar.hu
A magyar junior uszonyosúszó csapat Forrás: buvar.hu
Ekkor már a magyar fiatalok birtokában volt két bronzérem, hiszen előző nap a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban Hamlin Dorothy és Stadler Bence is a harmadik helyen ért célba, méghozzá egyaránt élete legjobb eredményét produkálva. Hamlin sikerének értékét növeli, hogy a kaposvári lány még ifjúsági korú. Érdekesség, hogy a lányok mezőnyében győztes orosz Marija Patlaszova olyan idővel nyert, amellyel a felnőttvilágbajnokságon második lett volna. A harmadik bronzérmet a  Kothencz Petra, Blaszák Lilla, Szűcs Rebeka, Szabó Anita összeállítású 4x100 méteres felszíni váltó szerezte, amely remek hajrával, 2:46.69 perces idővel ért célba a harmadik helyen, alig lemaradva a másodikként végző ukránoktól. Az érmek mellett értékes helyezéseket és egyéni csúcsokat is értek el a fiatalok: a lányok 100 méteres uszonyos gyorsúszás versenyszámának döntőjében a negyedik helyezett Szabó Anita (49.53 mp) és a hatodik Hamlin Dorothy (50.10 mp) is új egyéni rekordot úszott. A távot Patlaszova nyerte, új juniorvilágcsúccsal. Kothencz Petra 42.05-ös idővel a negyedik helyen ért célba a 100 méteres lány felszíni úszásban, eredményének értékét növeli, hogy ifjúságiként végzett előkelő helyen. A távot az orosz Jekatyerina Mihajluskina nyerte, junior-világrekordot felállítva. Szabó Anita közel állt a dobogóhoz az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban is, de végül ott is  negyedik lett. A részletes eredmények ITT megtekinthetők. Forrás: buvar.hu