UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-08-15 14:30

Jobb lett volna inkább edzeni

Edzőmeccsnek is gyenge mérkőzésen 56-7-re nyert a magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott a Várnában zajló B csoportos Európa-bajnokságon. A társulatra hasonló „izgalmakat” ígérő találkozó vár Koszovó ellen kedden délután négytől.

reb Örményország ellen kezdték meg szereplésüket az ifjúsági fiú kézilabdázók Bulgáriában, ahol az a tét: kivívja-e a helyét a kontinens legjobb 16 csapata között a magyar válogatott.
kezilabda_fiu_ifik
kezilabda_fiu_ifik
Ugyan öt mérkőzés még hátravan, az első alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy Imre Vilmos együttesének garantáltan nem Európa második vonalában van a helye. Nem tudunk érdemi információt mondani a mérkőzésről azon túl, hogy Uros Borzasék 56-7-re nyertek a „rivális” ellen. Edzőmérkőzésnek sem tette meg a meccs, amelyen a szövetségi edző bátran pályára küldhetett mindenkit, akit csak akart, s nyugodtan koncentrálhatott a formába hozás utolsó simításaira s az egyes játékelemek gyakoroltatására. A találkozó legjobb magyarjának Rozner Kevint választották. „Szakmailag nem lehet elemezni a meccset, sokat elmond az ellenfél erejéről, hogy nagyjából harminc gólt szereztünk lerohanásból, egy jó edzéssel talán előbbre tartanánk – nyitotta értékelését Imre Vilmos szövetségi edző. – Próbáltuk megtisztelni az ellenfelet, és végig koncentráltan játszani, persze ilyen nagy különbség mellett ez nem könnyű. Mindenki szerepelt, senki sem sérült meg, ennyit foglalkoztunk ezzel a mérkőzéssel, készülünk Koszovó ellen. Az övék már erősebb csapatnak látszik, de igazából ma tudjuk feltérképezni.” A szakember elmondta, három éve épült, azaz modern és remek csarnokban lépnek pályára, amelyben a kézilabdától a jégkorongon át a műugrásig minden sportág megtalálható, edzőkomplexum. A mezőnyjátékosoknak zavaró, hogy az egyik kapu mögött óriási üvegfalat látni, azon túl pedig erdős részt, de nem sok szót vesztegetett rá, hiszen minden együttesnek egyformák a körülmények.

FIÚ IFJÚSÁGI B CSOPORTOS KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, VÁRNA MAGYARORSZÁG–ÖRMÉNYORSZÁG 56-7 (28-5) Játékvezetők: Mertinian, Szyrpisziosz (görögök) MAGYARORSZÁG: Andó, Deményi (kapusok), Borzas 5, Horváth 4, Kecskeméti 7, Kerkovits 3, Kis 2, Máthé 3, Orbán 4, Rosta 5, Rozner 13, Somogyi 1, Spekhardt 5, Szita 1, Szöllősi 1, Ubornyák 2. Szövetségi edző: Imre Vilmos ÖRMÉNYORSZÁG (gólszerzők): Aszlojan 4, Hambardzsumijan 1, Sargsijan 1, Szermazanyan 1 KiállításOk: 6, ill, 8 perc Hétméteresek: 3/2, ill. - A magyar csapat további menetrendje Augusztus 16. 16.00 Magyarország–Koszovó Augusztus 17. 14.00 Magyarország–Ciprus Augusztus 19. 18.00 Magyarország–Ukrajna Augusztus 20. 18.00 Magyarország– Macedónia Augusztus 21. helyosztók