UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2016-12-04 17:52

Plusz ezer méter

Gondolt is meg nem is arra a 17 éves Pavuk Tira, hogy az év leány ifjúsági atlétájának választják meg a múlt héten tartott gálán. A Gerbaud Házban végül tényleg díjazták az egész éves teljesítményéért a Békéscsabai AC akadályfutóját.

reb Bár zajlik az alapozás a következő évre, bőven van létjogosultsága ünnepelni 2016 hőseit. Így tett a Magyar Atlétikai Szövetség is, amely nemrég tartotta az esztendő legjobbjait díjazó gálát. Honlapunk beszámolt az eseményről, továbbá elbeszélgetett Halász Bencével, aki junior vb-címének köszönhetően a korosztály legjobb férfisportolója lett. Ezúttal az ifjúsági lányok között győztes Pavuk Tirát kérdeztük, aki nyáron a Tbilisziben rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon 2000 méteres akadályfutásban szerzett ezüstérmet.
pavuk_tira_dijatado
pavuk_tira_dijatado
„Az eredményem miatt megfordult a fejemben, hogy engem választhatnak az év legjobbjának, de nem foglalkoztam vele különösebben, gondoltam, lesz, ami lesz – eleveníti fel a gálaest élményeit a Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője. – Nagyon örültem, amikor megláttam a kivetítőn az arcképemet, hiszen óriási megtiszteltetés a díj, visszajelzés, hogy jól dolgoztam a szezonban.” Nemcsak a szakemberek, Tira is elégedett a legutóbbi idénnyel. Egyértelműen a tbiliszi kontinensviadal volt a cél, mindent más versenyt annak rendeltek alá edzőivel, az ezüstérem pedig szép eredmény. Azóta túl van némi pihenőn, s már javában zajlik az alapozás. A felkészülés részeként elindul a mezeifutó Magyar Liga állomásain: kétszer negyedik, egyszer pedig az ötödik helyen zárt a felnőttek között. Még az is szóba került, hogy szerepel a december 11-én, az olaszországi Chiában kezdődő mezeifutó Európa-bajnokságon, ám edzőjével, Urbanikné Rosza Máriával úgy döntött, nem arra a viadalra, hanem a 2017-es kihívásokra akar készülni. „Korosztályt váltok, már a juniorok között versenyem majd, és szeretnék eljutni Európa-bajnokságra. Nagy feladat lesz, hogy átálljak a kétezer méterről a háromezerre. A plusz ezer méter szinte megsokszorozódik az akadályokkal. Nem véletlenül mondják, az akadályfutás kétezer méter felett kezdődik. Nem félek a kihívástól, de az biztos, sokkal több munkát kell végezni, hogy jól menjen.” A Mol Új Európa Alapítvány által támogatott versenyzőről korábban itt írtunk.