UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2016-12-09 14:35

Ugrás az elitbe

Alaposan túlteljesítette az 2016-os évre megfogalmazott céljait a 15 éves teniszező, Nagy Adrienn, aki szinte a semmiből érkezett meg a legjobb kétszáz közé a junior-világranglistán. Szezonjáról és pályája kezdeteiről a Mol Új Európa Alapítvány támogatottjával, illetve szüleivel beszélgettünk videónkban.

reb A teniszt kedvelők biztosan emlékeznek Csurgó Virágra, aki sokszor játszott a Fed-kupában, olimpián léphetett pályára, s profi tenisztornákat nyert párosban és egyesben egyaránt. Az alma nem esett messze a fájától, hiszen egyik gyermeke, a 15 éves Nagy Adrienn szintén ütőt ragadott, most pedig a juniorkorosztály ígéretes játékosainak egyike.
nagy_adrienn_huntennis
nagy_adrienn_huntennis
A Mol Új Európa Alapítvány által támogatott Adrienn tavaly ősszel kezdte meg a szereplést a juniorok nemzetközi sorozatában, így egy év alatt gyakorlatilag a semmiből jutott el a 188. helyig. Tette mindezt úgy, hogy nagyon elfáradt, így a szezon utolsó tervezett versenyein már el sem indult, hanem egy hét teljes pihenő, majd egy, kondiedzésekkel töltött hét után megkezdte az alapozást 2017-re. Edzője az édesapja, Nagy Tamás, aki a műszaki egyetemen tanít, illetve foglalkozik vele édesanyja, Csurgó Virág is. A triónak nagyratörő tervei vannak, hiszen az a cél, hogy a tinédzser jövőre már a legjobb százba jusson, és elérhető közelségbe kerüljenek a junior Grand Slam-versenyek. „Adri elég komplett játékos, de az életkori sajátosságokból fakadóan még meglehetősen hullámzó a játéka – jellemzi lányát Nagy Tamás. – Agresszív, ami az egyéni sportágakban nagyon jól jön, kitartó, és nem adja fel soha. Szerintem nagyjából minden adott, komplett játékos, atletikus, de még mindent csiszolni kell ahhoz, hogy a legjobbak közé érhessen.” Hasonló véleményen van az édesanya, Csurgó Virág is. „Céltudatos, akaratos, igazából benne megvan az, ami belőlem hiányzott, az átmegyek a falon is-felfogás, és az, hogy mindenen túllép. Kedves, barátságos lány, de a pályán ebből semmit sem érzékelni, mert nagyon kemény.” Hogy Adrienn hogyan kezdett teniszezni, és mennyire jelent gondot a családban az edzői-szülői szerep összehangolása, azt az M4 Sporton látható, Jövünk! című magazinban bemutatott videónkon nézheti meg.