UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2017-06-05 09:39

Csillagos ötös

Fantasztikus napokon van túl a 15 éves András Csaba: a BVSC-Zugló – a MOL Új Európa Alapítvány által támogatott – asztaliteniszezője a serdülő és ifjúsági országos bajnokságon hatból öt versenyszámot megnyert. Az ezzel már 18-szoros magyar bajnok azonban továbbra sem pihen, gőzerővel készül a júliusi serdülő Európa-bajnokságra, amelyen több számban is éremesélyes.

Bruckner Vince Egyértelműen András Csabáról szólt az asztaliteniszezők serdülő és ifjúsági országos bajnoksága: a BVSC 15 éves pingpongozója messze a viadal legeredményesebb játékosa volt azzal, hogy hat versenyszámból ötben az övé lett az aranyérem, serdülő egyesben, párosban, vegyes párosban, valamint a nála három évvel idősebbek mezőnyében, ifjúsági párosban és vegyes párosban is győzött. Kizárólag ifjúsági egyesben tudták megállítani; ott második lett a MOL Új Európa Alapítvány támogatottja.

A már 18-szoros utánpótlás magyar bajnok András Csaba a júliusi Eb-n is érmeket szerezne.
A már 18-szoros utánpótlás magyar bajnok András Csaba a júliusi Eb-n is érmeket szerezne.
„Bíztam benne, hogy jól sikerülhet a verseny, persze hat számban kimagaslóan teljesíteni nagyon nehéz. A verseny nagy részében remekül ment a játék, az ifjúsági vegyes páros megnyerésének külön nagyon örültem, mert kemény mérkőzések vezettek az aranyéremhez.” Amellett, hogy jó formában játszott, sokat számított, hogy képes volt mindvégig összpontosítani. Abban az utóbbi időben rengeteget fejlődött, s ez ebben a sportágban különösen fontos, ha valaki sikeres szeretne lenni. „Lényeges volt, hogy minden meccsemre külön fel tudtam készülni, mind fizikailag, mind mentálisan, ezért végig százszázalékon pörögtem, és az edzőmmel is végig együtt tudtam működni.” Az immár tizennyolcszoros utánpótlásbajnok ugyanakkor nem dőlhet hátra, keményen készül a júliusi portugáliai Európa-bajnokságra, amelyen több számban is éremesélyes. Tavaly már szerzett érmet serdülőcsapatban az Eb-n (a már azóta ifjúsági korosztályba lépő Juhász Patrikkal alkotott kettősük például bravúros győzelmet aratott a franciák ellen), s az idei kontinensviadalon a dobogós helyezést minimum megismételné az európai ranglistán jelenleg harmadik játékos. „Hatalmas sikerként élném meg, ha a tavalyi meglepő harmadik hely után ismét a négy közé tudnánk jutni csapatban. Azt bizonyítaná, hogy a múlt évi teljesítményünk nem kiugró eredmény volt. Vegyes párosban remek román partnerem van, vele akár a végső győzelemre is esélyesek lehetünk, egyesben pedig harmadik kiemelt vagyok, így aztán nagyon örülnék a döntőbe jutásnak.” Persze Csaba nemcsak az Európa-bajnokságig tekint előre, a következő néhány évét illetően is határozott elképzelései vannak, miközben klubjában korábbi utánpótlás Európa-bajnokoktól is tanulhat, hiszen az edzői között található Jakab János és Molnár Krisztián. „Szeretnék eljutni a felnőttválogatottságig, a fő célom pedig, hogy egyszer olimpián induljak, valamint világbajnokságon jól szerepeljek.” További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN sportági aloldalunkon.