UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-08-10 20:57

Győztes rajt

Az U16-os fiúválogatott győzelemmel mutatkozott be a Szófiában zajló B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. Váradi Attila együttese a végjátékban múlta felül az íreket.

L. G. Az U16-os fiúválogatott az írek ellen kezdte meg szereplését be a Szófiában zajló B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. Ha a játékosok nem is, a szakmai stáb mindenképpen jól ismerte a helyszínt, hiszen sorozatban harmadszor szerepel itt kontinensviadalon a magyar csapat.

U16-os fiúválogatott
U16-os fiúválogatott
A mérkőzés első negyedében nagyon kevés pont esett, de ez elsősorban nem a védőmunkának, hanem a sok kihagyott dobóhelyzetnek volt köszönhető. Mindkét csapat szemlátomást izgult a nyitányon. A második szakaszban a magyarok kerültek lépéselőnybe, de az írek visszavették a vezetést, és a nagyszünetben két ponttal ők álltak jobban. A harmadik negyedben sem potyogtak a kosarak, a mieink a szakasz közepén ragadták magukhoz a kezdeményezést, és minimális előnyt harcoltak ki. Az utolsó tíz percben az írek megint kiegyenlítettek, de a végjátékban higgadtabb maradt a magyar válogatott, így 58-51-re megnyerte a pontszegény mérkőzést. „Kicsit túlizgultuk első mérkőzésünket, de a kulcsszituációkban sikerült az eredményt saját javunkra fordítanunk. Örülök, hogy a megbeszélt taktikát többször precízen és pontosan tudtuk végrehajtani, sikerünknek ez volt az egyik kulcsa. Gratulálok a csapatnak, az első mérkőzés mindig nagyon nehéz. Reméljük a folytatásban egészséges önbizalommal tudunk játszani” – értékelt Váradi Attila szövetségi edző. A magyar válogatott pénteken 17.15 órától Norvégia ellen lép pályára. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

FIÚ U16-OS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZÓFIA C csoport, 1. forduló Magyarország–Írország 57-51 (9-10, 16-17, 16-11, 17-13) Magyarország: Fekete 4, Kovács B. 19/3, Balsay 4, Pallai 8/6, Pintér 4. Csere: Verasztó, Kopácsi 2, Csikai 2, Filipovity 5/3, Kiss 6/6, Dokmanovic 4, Lukács. Szövetségi edző: Váradi Attila