UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-11-14 18:46

Gardiból hős lett

A DIGI Sport különleges sportösztöndíját 2017-ben a gyorsasági görkorcsolyázó Gardi Dominika kapta. A 19 éves szegedi sportoló könnyek között vette át a díjat.

UP-info – utanpotlassport.hu Csupa nagy szám: 51 hét, 38 sportág, több, mint 250 sportoló. A DIGI Sport televízó-csatorna tavaly novemberben indította útjára a hazai utánpótlás-sportolók számára kiírt Nap Hőse szavazás második évadát, amelynek éves díjátadó gáláját most rendezték. A „verseny” lényege az volt, hogy a benevezett tehetségeknek minél több szavazatot kellett gyűjteniük, és aki az év végén a legtöbb vokssal büszkélkedhetett, az lett az Év Hőse.

Gardi Dominika Forrás: 24.hu
Gardi Dominika Forrás: 24.hu
„Úgy gondolom, ha nem nyertem volna, most akkor is én lennék ennek az egésznek a legnagyobb nyertese, mert megélhettem, hogy annyi ember mögöttem állt, és támogatott, amikor szükségem volt rájuk. Márpedig ezt semmi pénzen nem lehet megvenni” – nyilatkozta Gardi Dominika, az Év Hőse díj idei győztese. Persze, azért a pénz, a havi 100 ezer, azaz összesen évi 1,2 millió forint sem jön rosszul a 19 éves, többszörös magyar bajnok görkorcsolyázónak, aki azt is elárulta, mire fogja költeni a nyereményét. „Több edzőtáborba, például Amerikába és Tajvanra el tudok menni a pénzből, meg persze sok versenyre szintén eljuthatok, akár a tengerentúlra is.”