UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-12-13 21:21

Tizenharmadika...

Tovább tart a magyar versenyzők balszerencsés szériája Kínában, a vitorlázók ifjúsági világbajnokságán. A szörfösök RS:X kategóriájában induló és jó pozícióban lévő Geiger Richardnak két vitorlamerevítője is eltörött a szerdai első futamban, így a következő kettőben már nem volt értékelhető eredménye.

gy. sz. cs. – utanpotlassport.huTovábbra sem érkeznek jó hírek a három magyar hajó szerepléséről Kínából, a vitorlázók ifjúsági világbajnokságáról. S bár a viadal jól szervezetten és kitűnő hangulatban zajlik, a mieink még mindig hadilábon állnak a szerencsével. A vébé harmadik napján fújó 6-14 csomós, változó keleti szél egyáltalán nem nekik kedvezett.

Veisse Zoltán jelenleg a 41. helyen áll Forrás: worldsailingywc.org
Veisse Zoltán jelenleg a 41. helyen áll Forrás: worldsailingywc.org
Különösen a szörfös Geiger Richárd esetében fogalmazhatunk úgy, hogy folytatódik a kálváriája. A nyáron raceboard Európa-bajnoki címet nyert versenyzőt kezdetben tenyérsérülése akadályozta a jó szereplésben, most pedig a felszerelése mondott csődöt. Az első futamban a remek 14. helyen vette az első szakasz bójáját, mikor két vitorlamerevítője is eltörött. Ebben a sportágban ez óriási hátrányt jelent, a Magyar Szörf Akadémia versenyzője mégsem adta fel, becsülettel végigharcolta a futamot, és két ellenfelét is megelőzve ért célba. A második futamban azonban elrajtolni sem tudott, mert a teljes vitorlázat cseréje nagyon hosszú időt vett igénybe. „Richárd nagyszerűen küzdött, le a kalappal előtte, de lelkileg olyan nehezen viselte a balszerencséjét, hogy a harmadik futamnak ugyan nekivágott, de végül nem futott be. Az összetett versenyben így a huszonnegyedik helyen áll, reméljük képes lesz erőt meríteni az első futamban mutatott nagyszerű teljesítményéből” – tájékoztatta honlapunkat Goszleth Marcell a magyar csapat vezetője. A Laser Radiál hajóosztályban versenyző Veisse Zoltán a szerdai első futamban a 29. helyen végzett, ám a másodikban a cirkáló szakaszon büntetőfordulóra kényszerült, s így a mezőny közepéről visszaesett a végére. Összetettben a 41. helyről várja a csütörtöki folytatást. A 29-esek között induló Kocsis Bálint, Pavlik András kettős három futamot teljesített a harmadik versenynapon. Az első kettő rosszul sikerült, nem találták a váltakozó szél ellenszerét, ami egyre jobban elbizonytalanította őket, s hibákat követtek el, s így a 29. és a 27. helyen zártak. A harmadikban végre megtalálták a saját ritmusukat összejött a kidolgozott taktika, és a 15. helyen futottak be. Összetettben így a 28. helyen állnak. Egyéb korosztályos hírek VITORLÁZÁSBAN a sportági aloldalunkon. Egyéb korosztályos hírek SZÖRFBEN a sportági aloldalunkon.