UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-04-07 19:36

Visszafogott tőrrajt

Nem jött össze a bravúr a tőrválogatottnak a Veronában zajló utánpótlás vívó-világbajnokság hetedik napján. A juniorok egyéni versenyében nem jutott magyar versenyző a legjobb nyolc közé, a legeredményesebb Kondricz Kata volt, ő a tizedik helyen végzett.

B. V. – utanpotlassport.huHarmadikként a tőrözők is „bemutatkoztak” a Veronában zajló kadét és junior vívó-világbajnokságon. Az esemény hetedik napján a fegyvernem juniorkorú képviselői léptek pástra, a szakág legmagasabban jegyzett magyar képviselője, Pásztor Flóra sérülés miatt hiányzott a mezőnyből, így nagy bravúr kellett volna a mieinknek a dobogóra kerüléshez.

Kondricz Kata tizedik helyen zárta a vb-t
Kondricz Kata tizedik helyen zárta a vb-t
A selejtezőt azonban így is mind a négy magyar lány sikerrel vette. Kondricz Kata és Hajas Nóra ráadásul veretlenül jutott a főtáblára. Az első fordulóban ezért nem is vívtak, de Kókai Csillának és Pöltz Annának sem okozott gondot, hogy a 64 közé kerüljön. A következő kör viszont már felemásan alakult magyar szempontból: Kondricz és Pöltz is magabiztosan lépett tovább, ugyanakkor nem mondhatta el ugyanezt magáról Hajas és Kókai (előbbi finn, utóbbi francia riválissal szemben maradt alul). Kondricz Kata jó formája ezután is kitartott, a japán Azumát verte el nagy csatában, s már a nyolc közé jutáson gondolkodhatott. Pöltz is óriásit küzdött, ő viszont a hajrában kikapott a venezuelai Acurero Gonzaleztől. Így csak a Budapesti Honvéd tőrözője „maradt talpon”, de a nyolc közé már ő sem jutott be: az amerikai Bindertől jobbnak bizonyult nála (15:12), így a tizedik helyen zárta a világbajnokság egyéni számát. A csoporkört a fiúk is hibátlanul teljesítették, Bellovicz Gábor, Frűhauf Benjámin, Kiss Dániel és Mészáros Tamás is továbbjutott. Utána a 64 közé már csak három magyar lépett tovább, Mészáros ugyanis nem bírt a japán Naganóval. A második fordulóban a Kiss–Bellovicz rangadót előbbi nyerte 15:10-re, így egyedül ő került a legjobb 32-be miután Frűhauf 15:10-es vereséget szenvedett dán riválisától. A nyolcaddöntőbe kerülésért a világranglistán második helyen álló, orosz Bordacsevvel vívott a Budapesti Honvéd versenyzője, s érvényesült a papírforma, Kiss 15:7-re kikapott. A tőrözők az első versenynapján tehát nem jutott magyar versenyző a legjobb nyolc közé, vasárnap a kadétek egyéni viadalán lesz lehetőség a javításra. A juniorok versenyét a fiúk mezőnyében az amerikai Nick Itkin, a lányok között a japán Ueno Juka nyerte.

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, VERONA (OLASZORSZÁG) Fiú tőr (188 induló) A csoportmérkőzéseken: Bellovicz Gábor 5 győzelem/1 vereség, Frűhauf Benjámin 5/1, Kiss Dániel 5/1, Mészáros Tamás 3/2 (valamennyien továbbjutottak) A 64 közé jutásért: Mészáros–Nagano (japán) 8:15, Bellovicz–Scaccabarrozzi Otero (perui) 15:7, Kiss–Dallasen (ausztrál) 15:11, Frűhauf–Kunz Malagamba (mexikói) 15:4 A 32 közé jutásért: Kiss–Bellovicz 15:10, Frűhauf–Danckwardt (dán) 10:15 A 16 közé jutásért: Kiss–Borodacsov 7:15 Döntő: Nick Itkin (amerikai)–Tomasso Marini (olasz) 15:11 Világbajnok: Nick Itkin (amerikai), 2. Tomasso Marini (olasz), 3. Grigorij Szemjonyuk (orosz) és Sidarth Kumbla (amerikai), …25. Kiss Dániel, …40. Frűhauf Benjámin, Bellovicz Gábor, …85. Mészáros Tamás Leány tőr (141 induló) A csoportmérkőzéseken: Kondricz Kata 6 győzelem/0 vereség, Hajas Nóra 5/0, Pöltz Anna 5/1, Kókai Csilla 4/2 (valamennyien továbbjutottak) A 64 közé jutásért: Kókai–Matraszek (cseh) 15:8, Pöltz–Hautalava (finn) 15:7 A 32 közé jutásért: Kókai–Lacheray (francia) 5:14, Kondricz–Gheorghe (román) 15:6, Hajas–Mageras (ír) 11:12, Pöltz–Wong (szingapúri) 15:10 A 16 közé jutásért: Kondricz–Azuma (japán) 15:13, Pöltz– Acurero Gonzalez (venezuelai) 13:15 Nyolcaddöntő: Kondricz–Binder (amerikai) 12:15 Döntő: Ueno Juka (japán)–Martina Favaretto (olasz) 15:14 Világbajnok: Ueno Juka (japán), 2. Martina Favaretto (olasz), 3. Eva Lacheray (francia) és Lauren Scruggs (amerikai), …10. Kondricz Kata, …24. Pöltz Anna, …35. Hajas Nóra, …49. Kókai Csilla

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.