UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-04-10 20:57

Azért a szél az úr

Az időjárás nyerte a vitorlázók Laser Radial Ifjúsági Európa-bajnokságának második napját Balatonföldváron. A folyamatosan változó szélirányban a hölgyek rajtáját követően a szervezők kénytelenek voltak lefújni a futamot és szerdára halasztani a folytatást.

K. N. utanpotlassport.hu Hétfőn ragyogó napsütésben rajtolt el Balatonföldváron a Laser Ifjúsági vitorlás Európa-bajnokság. A szervezők hasonló folytatásban reménykedtek az időjárás azonban keresztülhúzta a számításokat. A Spartacus VSE rendezői reggel halasztással kényszerültek kezdeni a napot. A meteorológiai előrejelzések a reggeli keleti szél után, 180 fokos szélfordulóval versenyzésre alkalmas délnyugati erősödést jeleztek.

A vitorlások ma a parton maradtak Fotó: Cserta Gábor
A vitorlások ma a parton maradtak Fotó: Cserta Gábor
Hosszas halasztás után a szervezők negyed háromkor vízre hívták a mezőnyt, és kitűzték a pályát a menetrend szerint érkező délnyugati szélben. Ezt követően megpróbálták elindítani a futamot, de nem sikerült. Az irányában és erejében is folyamatosan változó szél nem stabilizálódott, így alig indult el a hölgyek mezőnyének első néhány tagja, máris kénytelenek voltak lefújni a versenyt. A Balaton fölé érkező felhők, bár gyönyörű látvánnyal kecsegtettek, a szelet viszont megtekerték, forgolódó széllökésekké alakították, majd teljesen megállt a légmozgás. A rendezők háromnegyed ötkor a harmadik versenynapot lefújták, és szerdára halasztották a folytatást, ahol három futam megrendezését tervezik, 11 órai kezdéssel. További korosztályos hírek VITORLÁZÁSBAN a sportági aloldalunkon.