UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-04-10 20:10

Vállalható vereségek

Az utolsó két felkészülési mérkőzését a szlovákok ellen játszotta a kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő U18-as jégkorong-válogatott. Glen Williamson együttese Pöstyénben és Budapesten is helyt állt, mindkét találkozón 3–1-es vereséget szenvedett a világelithez tartozó riválistól.

B. V. – utanpotlassport.hu Célegyenesbe érkezett az U18-as jégkorong-válogatott felkészülése a szombaton kezdődő kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra. Két utolsó edzőmeccsét Szlovákiával játszotta: hétfőn Pöstyénben, kedden pedig a budapesti Tüskecsarnokban csaptak össze a felek. Az első találkozó szorosan alakult az A csoportban, vagyis a világ legjobb tíz együttese közé tartozó szlovák csapat ellen. A nyitóharmadban nem született gól, s a vendégek voltak aktívabbak, de Gönczi Lajos remekelt a magyar kapuban. A második felvonásban már feljavultak a mieink, kiegyenlítettebb játék folyt, a hajrában pedig Ambrus Gergő révén a magyarok szerezték meg a vezetést.

Két szoros vereséget szenvedett az U18-as válogatott Forrás: MJSZ
Két szoros vereséget szenvedett az U18-as válogatott Forrás: MJSZ
Válogatottunk egy ideig a záróharmadban is jól állta a sarat. Hat perccel a vége előtt azonban egyenlítettek a hazaiak, aki a hajrában meg is fordították a találkozót, s még egy további gólt szerezve 3–1-re győztek. A budapesti „visszavágó” egy perces gyászszünettel kezdődött, a csapatok a Humboldt Broncos játékosaira és Moharos Lászlóra, a korábbi kitűnő játékvezetőre emlékeztek. A Tüskecsarnokban rendezett összecsapáson is gólcsendes első etapot játszott a két együttes, igaz, nagy pozitívum, hogy a magyar csapat kétszer annyiszor veszélyeztetett, mint riválisa. A második harmad viszont ezen az összecsapáson is a szlovákoké volt: északi szomszédaink háromszor is betaláltak (a harmadikat kettős emberelőnyben szerezték), így gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést. Az utolsó húsz percben újra a hazai csapat volt az aktívabb, sőt Révész Marcell révén még szépíteni is tudott. S mivel több gól már nem esett, újra 3–1-es vereség lett a vége. Ugyanakkor mindenképpen biztató, hogy a lövések aránya ezúttal 32:25-volt a mieink javára. A magyar csapat tehát két vállalható vereséget szenvedett a világ elitjéhez tartozó rivális ellen. Glen Williamson együttese a keretszűkítés után szerdán elindul Kijevbe. A vb-n a román, az olasz, az ukrán, az olasz és a japán gárda lesz az ellenfél. Az első mérkőzést szombaton 19 órakor a románok ellen játssza a válogatott. AZ U18-AS VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE: Kapusok: Gönczi Lajos (Deberecni HK), Horváth Dominik (Ifj. Ocskay Gábor JA) Védők: Falus Ádám (Zürich Lions, svájci), Farkas Botond (Vasas), Horváth Milán (Ifj. Ocskay Gábor JA), Ortenszky Tamás (Biel-Bienne, svájci), Pokornyi Dávid (UTE), Seregély Máté (OHA, kanadai), Szécsi Patrik (KMH) Csatárok: Almási Márk (Ifj. Ocskay Gábor JA), Ambrus Gergő (Ifj. Ocskay Gábor JA), Dézsi Bence (Ifj. Ocskay Gábor JA), Horváth László (Győri ETO HC), Keresztes Levente (MAC Budapest),  Kovács Alex (Ifj. Ocskay Gábor JA), Kovács Sebestyén (UTE), Kozma Ferenc (Debreceni HK), Papp Kristóf (Honeybaked, amerikai), Péter Donát (Augsburg, német), Rétfalvi Kristóf (Ifj. Ocskay Gábor JA), Révész Marcell (Zürich Lions, svájci), Sárdi Máté (HK Dukla Trencín, szlovák), Szűcs Ádám (Augsburg, német)

Magyarország – Szlovákia 1–3 (0–0, 0–3, 1–0) Gólszerzők: Révész (45.), illetve Zubek 2 (22., 36.), Ferenyi (40.) Hétfőn játszották: Szlovákia–Magyarország 3–1