UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2018-04-14 20:10

Vegyes benyomások

A tizennegyedik helyen végzett vegyes váltónk a portugáliai ifjúsági öttusa-világbajnokság zárónapján. Csizmazia Rita és Horváth Barnabás kettőse a vívást ugyan negatív mérleggel zárta, az uszodában nyújtott remek teljesítmény bizakodásra adott okot. A kombinált szám azonban nem tartogatott előrelépési esélyeket. A magyar fiatalok egyetlen érmet szereztek a viadalon, azt az ezüstöt a fiúcsapat szállította.

L.S. - utanpotlassport.huA vegyes váltók küzdelmével zárult az ifjúsági öttusa-világbajnokság Portugáliában. A magyar színeket ezúttal Csizmazia Rita és Horváth Barnabás képviselte. Ők még jövőre is e korosztályban vitézkedhetnek − tudjuk meg Szloboda József utánpótlás-kapitánytól, aki ezúttal készséggel számolt be honlapunknak az eseményekről.

Tizennegyedikként végzett vegyes váltónk az ifjúsági-világbajnokság zárónapján Forrás: Volán Fehérvár/Facebook
Tizennegyedikként végzett vegyes váltónk az ifjúsági-világbajnokság zárónapján Forrás: Volán Fehérvár/Facebook
Mindkét versenyzőnk megilletődve kezdett a páston. Csizmazia a felénél váltott, s remek szériát produkált. Horváth azonban végig gyengébb teljesítményt nyújtott, s kettősük így negatív mérleggel, 17−21-gyel zárta a vívást. Az úszás hagyományosan jó magyar eredményekkel kecsegtet, ez most sem volt másképp: a páros 1:59,11-es idővel, hatodikként végzett. Az összesített eredményeket tekintve ez természetesen előrelépést jelentett, a tizennegyedikről a tizenegyedikre sikerült ugrani. Így a kombinált szám előtt a tízbe kerülés lehetett a cél, de Csizmazia lövészete nem a vártak szerint alakult. A magyar lány két sorozat alatt tizennégy hibát ejtett, így hiába futott jól, ez megpecsételte a magyar duó sorsát. Horváth Barnabás ugyan mindössze egyet rontott, és szintén jó időt futott, az összteljesítmény  tizennegyedik helyre lett elegendő. „Tanulás szempontjából remek lehetőség volt ennek a párosnak ez a világbajnokság, bár kicsivel azért többet reméltem. Ha azt nézzük, jó párost alkottak, hiszen a vívásban Barni volt gyengébb, míg az utolsó számban Rita, kiegészítették egymást” - zárta beszámolóját Szloboda. A magyar csapat így egyetlen szerzett éremmel, a fiúk csapatezüstjével zárta a portugáliai világbajnokságot. A korosztály következő megméretése a nyári kontinensviadal lesz.

IFJÚSÁGI-VILÁGBAJNOKSÁG, CALDAS DE RAINHA (PORTUGÁLIA) Vegyes váltók Világbajnok: Egyiptom (Szalma Abdulmakszud, Ahmad Elgendy) 1172 pont, 2. Franciaország (Emma Riff, Ugo Fleurot) 1154, 3. Oroszország (Julija Szergejeva, Oleg Kuprijanov) 1148 ..., 14. Magyarország (Csizmazia Rita, Horváth Barnabás) 1063

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.