UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2018-04-15 21:09

Az utolsó esély előtt

Két bronzéremmel tért haza a magyar tollaslabda-válogatott a ciprusi Nicosiából, ahol megrendezték az utolsó előtti ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyt. Pápai Balázs nagy meglepetésre már az első körben kiesett, így kérdéses lett a kvótaszerzése, míg Sándorházi Vivien és Madarász Réka között eldőlni látszik a Buenos Aires-i repülőjegy sorsa.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Cipruson, Nicosiában zajlott le a tollaslabdázók utolsó előtti ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenye. Fiú egyesben Pápai Balázs, míg leány egyesben Madarász Réka és Sándorházi Vivien továbbra is csatában van a kvótáért. Pápai első ellenfele a horvát Luka Ban volt a 64-es táblán, azonban némi meglepetésre Balázs alulmaradt 21:14, 21:16-ra, így számára korán véget ért a ciprusi viadal. Csorba József, a tollaslabda szövetség elnöke szerint Balázs a tűzzel játszik. „Értelmetlenül állunk a legutóbbi három versenye előtt. Beszéltem az edzőjével, aki elmondta, hogy egyszerűen nem ment neki jól a játék. Az utolsó, dubrovniki bajnokságon dől majd el, hogy jogosult lesz-e a Buenos Aires-i részvételre. Ha jól számoltunk, akkor ott az elődöntőbe kellene bejutnia. Amennyiben ez másképp alakul, akkor csupán a szerencsén múlik az olimpiai szereplése.” Madarász Réka könnyedén múlta felül ciprusi ellenfelét (21:9, 21:3), azonban a nyolcaddöntőben már nem bírt a vietnami Thi Anh Thu Vu-val (21:12, 21:14), a későbbi ezüstérmessel, így búcsúzni kényszerült a versenytől.

Sándorházi Viviennek jó esélye van arra, hogy ő képviselje a magyar színeket a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián
Sándorházi Viviennek jó esélye van arra, hogy ő képviselje a magyar színeket a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián
Sándorházi Vivien azonban valamelyest tovább jutott, mint a honfitársa: felülkerekedett a ciprusi Eleni Petroun (21:5, 21:9), majd az ukrán Valerija Rudakován (21:6, 21:16), s végül a szlovák Petra Polancon is (21:8, 21:16). Számára a végállomást az elődöntő jelentette, ahol a későbbi győztes indiai Purva Barve állította meg (24:22, 21:12). Így Viviennek be kellett érnie a bronzéremmel. Az elnök értékelte a leányok szereplését is: „Azzal a helyzettel kellett szembesülnünk, hogy mindkét fiatal olyan tollaslabdázótól kapott ki, aki jobb volt náluk. A vietnami lány erőnlétileg kerekedett felül Rékán, és a fontos labdameneteket rendre meg tudta nyerni. Viviennél is hasonló volt a helyzet. Az első szett nem sokon múlott, azonban a másodikban fejben talán kicsit elfogyott az indiaival szemben.” Csorba arról is beszélt, hogy semmi kétség nincs afelől, hogy valamelyik lány utazhat majd Argentínába, s Vivien eddigi teljesítményével, valamint a most megszerzett bronzérmével nagy lépést tett a kvóta felé. Elmondása szerint közel 700 pont van a két magyar között a világranglistán. A szakember külön beszélt arról is, hogy mennyire örül a leány páros nicosiai szereplésének, a harmadik helynek. „Külön kiemelném Kiss Dóra Fanni és Varga Boróka szereplését, hiszen párosban felállhattak a dobogó harmadik fokára, miután csak a későbbi győztes bolgár Marija Delcseva, és a szlovák Petra Polanc alkotta párostól kapott ki. Nagyon büszke vagyok rájuk.” További korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportág aloldalunkon.