UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-04-23 14:04

Tőrörömök

A hét végén sok indulóval rendezték meg a gyermekkorosztályhoz tartozó tőrözők országos bajnokságát Hódmezővásárhelyen. A fiúk mezőnyében a Szigetszentmiklós és a Törekvés versenyzői örülhettek, míg a lányok között mindent vittek az újpestiek.

B. V. – utanpotlassport.huBefejeződtek a különböző korosztályos világversenyek, így az elmúlt hét végén már a még fiatalabb vívóké volt a főszerep. Szombaton és vasárnap a gyermekkorosztályú, vagyis 13 éves tőrözők országos bajnokságát rendezték Hódmezővásárhelyen.

Népes mezőny gyűlt össze Hódmezővásárhelyen a gyermek tőr országos bajnokságon Forrás: M4 Sport
Népes mezőny gyűlt össze Hódmezővásárhelyen a gyermek tőr országos bajnokságon Forrás: M4 Sport
A viadalon mindkét nem mezőnyében szép számban jelentek meg fiatalok. A fiúk versenyében 71 induló közül a szigetszentmiklósi ranglistavezető Bagdány Albert győzött, végig magabiztosan vívott, a fináléban 14:10-re győzött a halásztelki Gergely Zoltán ellen. Csapatban a Törekvés tőrözői örülhettek, a Bálint Álmos, Benyus András, Budaházy Ambrus, Vasvári Bence összeállítású együttes az FTC gárdáját múlta felül a döntőben, viszonylag simán 45:30-ra. A lányok viadalát a szintén ranglistaelső, újpesti Szurmai Laura nyerte, aki a hajrában valósággal parádézott. Az elődöntőben Sperka Jázmint, a fináléban pedig klubtársát, Frommer Éva Rebekát győzte le egyaránt 15:1-re, így magyar bajnoki címét szerzett. Majd csapatban duplázott, miután a döntőben  az UTE együttese – Szurmai, Frommer, Yue Ruhan összeállításban –   45:37-re legyőzte a Törekvés fiataljait. Szombaton és vasárnap (természetesen) újabb utánpótlás-viadalt tartanak, akkor a gyermek-, újonc- és serdülőkorú kardozók lépnek pástra a Gervich-Kovács-Kárpáti körverseny keretében.

GYERMEK TŐR ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, HÓDMEZŐVÁSÁRHELY Fiú egyéni (71 induló): 1. Bagdány Albert (Szigetszentmiklósi TE), 2. Gergely Zoltán (Halásztelki BIKE), Rubin Mattia (Tus) és Soós Márton Levente (Budapesti Honvéd) Fiúcsapat (13 induló): 1. Törekvés I (Bálint Álmos, Benyus András, Budaházy Ambrus, Vasvári Bence), 2. FTC, 3. Szigetszentmiklósi TE Leány egyéni (55 induló): 1. Szurmai Laura (UTE), 2. Frommer Éva Rebeka (UTE), 3. Sperka Jázmin (Budapesti Honvéd) és Terjék Tímea (Budapesti Honvéd) Leánycsapat (12 induló): 1. UTE (Frommer Éva Rebeka, Szurmai Laura, Yue Ruhan), 2. Törekvés, 3. Budapesti Honvéd I

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.