UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2018-04-24 21:05

Még alszik egyet a remény

Hosszúra nyúlik Piros Zsombor élete első ATP mérkőzése, a sötétedés miatt ugyanis holnap fejezi be a Mihail Juzsnyij elleni találkozóját a Gazprom Hungarian Open első fordulójában.

K. N. utanpotlassport.huEljött Piros Zsombor nagy napja, a 18 éves teniszező bemutatkozhatott ATP tornán, méghozzá itthon, a Gazprom Hungarian Openen. Ellenfele az orosz Mihail Juzsnyij volt, aki korábban (2118. január) a 8. helyet foglalta el a világranglistán. Ő már cseppet sem számít utánpótlás-versenyzőnek, hiszen már a 36. életévét tapossa. Zsombor viszont most bontogatja szárnyait, a tavalyi junior Ausztrál Openen aratott győzelme után nyáron a svájci junior Európa-bajnokságon is aranyérmet szerzett. Most pedig bemutatkozhatott a  „nagyok közt”, vagyis ATP tornán. Zsombor kihagyhatta a selejtezőt, szabadkártyásként automatikusan a főtáblára került.

Piros Zsombor szerdán folytathatja Juzsnyij ellen Fotó: Magyar Tenisz Szövetség
Piros Zsombor szerdán folytathatja Juzsnyij ellen Fotó: Magyar Tenisz Szövetség
A világranglista 454. helyén álló magyar játékos egy cseppet sem volt megilletődve a nála 17 évvel idősebb Juzsnyij ellen, az első játékot rögtön meg is nyerte. Ezt követően az orosz  átvette ugyan a mérkőzés irányítását, ám a lemenő nap sugarai és Zsombor tenyeresei apró izzadságcseppeket csaltak Juzsnyij homlokára. Érződött is az oroszon, hogy ellenfele bizony korát meghazudtoló erővel üti vissza a labdáit, bár ez sajnos az eredményen nemigen látszott. Az első játszmát 6:3-ra az orosz nyerte. Juzsnyij lendülete a második szettben is kitartott, pedig a lelátóról csak úgy zengett a „hajrá Zsombor”. Maradtak ugyanis szép számmal a lelátókon annak ellenére, hogy eddig nem sok öröme lehetett a magyar közönségnek a Kopaszi gáton. Mind Fucsovics Márton, mind Balázs Attila kiesett az első körben, bár mindketten elszántan küzdöttek az utolsó labdamenetig. Ezt igyekezett elkerülni Piros Zsombor, ám ellenfele sem ma kezdte. A már 10 ATP tornagyőzelemnél járó orosz a második szettben is nagyon magabiztosan ütögetett, időnként alaposan megfuttatva Zsombort. A 18 éves magyar fiúnak azonban fantasztikus megmozdulásai voltak, és amikor már mindenki elkönyvelte Juzsnyij sikerét, újra játékot nyert Zsombor. Sőt, a második szett nyolcadik játékában tovább borzolta az orosz idegeit, aki el is bukta ezt a gémet is, így Zsombor feljött 5:3-ra. Ekkor azonban az égiek úgy gondolták, elég volt mára: besötétedett, s emiatt holnap fejezik be a mérkőzést. Zsombornak tehát maradt még esélye egyetlen magyarként a második körbe jutnia, bár ehhez a jó formán és a közönség biztatásán kívül alighanem kisebb csodára is szükség lesz. Erre még alszik egyet a remény. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.