UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-04-25 18:47

Érmes reményekkel

Három, még utánpótláskorú cselgáncsozónk is részt vesz a csütörtökön, Tel Avivban kezdődő felnőtt Európa-bajnokságon. Az esélyeikről is beszél Nagy András szövetségi kapitány.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Csütörtökön rajtol Tel Avivban a felnőtt cselgáncs Európa-bajnokság, amelyen több, még utánpótláskorú magyar fiatal is megméreti magát. A 21 esztendős, kétszeres felnőtt Grand Slam-ezüstérmes, junior Európa-bajnok Pupp Réka az 52 kilós súlycsoportban indul, míg a junior világ- és kontinensbajnok, kétszeres U23-as Európa-bajnok, felnőtt Eb-bronzérmes Gercsák Szabina a 70 kilósok között igyekszik felállni a dobogóra. A 19 esztendős Szigetvári Mercédesz, a csapat legfiatalabb tagja +78 kilóban teszi próbára magát a felnőttek között.

Gercsák Szabina
Gercsák Szabina
Néhány héttel ezelőtt még úgy volt, hogy a 16 esztendős ifjúsági Európa-bajnok, Özbas Szofi is részt vesz a viadalon,  Nagy András szövetségi kapitány azonban meggondolta magát vele kapcsolatban. „Szofinak jelenleg bőven elég az ifjúsági korcsoportra összpontosítania – vélekedik Nagy, ugyanis idén ifjúsági olimpia és korosztályos Eb is lesz, sőt a juniorok között is szeretne bizonyítani. Nem érné meg ennyi kockázat.” A szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy jó formában vannak a leányok: „Azt tapasztalom, hogy sikerült elérniük a csúcsformát. Ami a sorsolást illeti: vegyes érzések vannak bennem. Merci nagyon nehéz ellenfelet kapott, a török Kayra Sayitot. Bravúros lenne, ha le tudná őt győzni. Számára alapvetően a tapasztalatszerzés a fő cél. Rékának és Szabinának egyértelműen egyszerűbb dolga lesz az első csatában, de sosem lehet tudni.” Nagy elmondta, hogy Réka és Szabina is odaérhet a dobogóra, ha elkapják a fonalat. Egyébként Pupp első ellenfele az olasz Rosalba Forciniti - portugál Mariana Esteves mérkőzés győztese lesz, míg Gercsák a lengyel Daria Pogorzeleckel néz majd farkasszemet. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.