UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-04-27 13:40

Ismerős ellenfelek

A női juniorvébé mellett elkészítették a leány ifjúsági kézilabda-világbajnokság sorsolását is. A tavaly EYOF-aranyérmet szerzett és az Eb-n harmadikként végző U18-as válogatott a dán, az egyiptomi, a svéd, a chilei és a horvát válogatottal került egy csoportba. Reménykedésre adhat okot, hogy a 2017-es nagymihályi kontinensviadalon a dánokat és a horvátokat is legyőzte Bohus Bea csapata.

B. V. – utanpotlassport.huParádés évet zárt 2017-ben a leány ifjúsági kézilabda-válogatott: a 2000-es és 2001-es születésű játékosokra épülő együttes a győri EYOF-on arany-, a szlovákiai Eb-n pedig bronzérmet szerzett.

Az ifjúsági válogatott 2018-ban is nagy dolgokra készül Forrás: MKSZ
Az ifjúsági válogatott 2018-ban is nagy dolgokra készül Forrás: MKSZ
A tavalyi sikerek után megnőttek az elvárások is a csapattal szemben és természetesen éremesélyesként utazik majd augusztus elején Lengyelországba, az első világbajnokságára. Bohus Bea együttese egyébként kedvező pozícióból várhatta a „húzást”, az első kalapból sorsolták a magyarokat. A mieink a dánokkal, az egyiptomiakkal, a svédekkel, a chileiekkel és a horvátokkal kerültek egy csoportba. Természetesen szerepelnek erős riválisok is az ellenfelek között, mindenesetre feltétlenül biztató előjel, hogy a tavaly augusztusi kontinensviadalon, a csoportkörben a dánokat és a horvátokat is legyőzte a társaság. A válogatott szövetségi edzője, Bohus Bea értékelte honlapunknak a sorsolást: „Úgy látom, aránylag jó csoportba kerültünk, és az egyenes kieséses szakaszban is kedvező helyzetünk lehet. A csoportkört elsőként kellene zárnunk, mert akkor könnyebb lenne a folytatás. Bővebben az esélyekről nem tudok beszélni, mivel még kétséges, hogy kikre számíthatok a világbajnokságon, előfordulhat, hogy néhányan a hazai rendezésű juniorvébén szerepelnek majd. Május végén lesz egy összetartásunk, remélem, akkor már okosabbak leszünk." Valamennyi csoportból az első négy helyezett jut majd a nyolcaddöntőbe, és már az el is eldőlt, hogy az egyenes kieséses szakasz első fordulójában az A-csoportból érkezők – valószínűleg a német, román, lengyel, brazil együttes – valamelyikével játszhatnak mieink.

A LENGYELORSZÁGI LEÁNY U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA: A-csoport: Németország, Románia, Lengyelország, Brazília, Angola, Szlovákia B-csoport: Magyarország, Dánia, Egyiptom, Svédország, Chile, Horvátország C-csoport: Norvégia, Oroszország, Japán, Kína, Hollandia, Argentína D-csoport: Dél-Korea, Franciaország, Spanyolország, Tunézia, Kazahsztán, Montenegró

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.