UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-05-02 08:45

Mamut mezőny

Hatalmas mezőny gyűlt össze a 31. Budapest-kupán. A Megyeri úti jégcsarnokban négy kontinens huszonhárom országából volt jelen kétszázhét klub 1512 cselgáncsozója. A magyarok kitettek magukért: négy korcsoportban 26 arany-, 28 ezüst- és 46 bronzérmet nyertek.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A Megyeri úti jégcsarnokban rendezték meg a cselgáncsozók 31. Budapest-kupáját, amelyen rendkívül népes mezőny gyűlt össze. Huszonhárom országból érkezett kétszázhét egyesület 1512 versenyzője, így kijelenthető, hogy ez a viadal a közép-európai régió egyik legrangosabb utánpótlás-tornája.

A Megyeri úti jégcsarnokban rendezték meg a Budapest-kupát az idén Forrás: Judoinfo.hu
A Megyeri úti jégcsarnokban rendezték meg a Budapest-kupát az idén Forrás: Judoinfo.hu
A megméretés nyolc tatamin zajlott. Szükség is volt ennyire, ugyanis négy kontinensről – Európából, Észak-Amerikából, Afrikából és Ausztráliából is érkeztek a sportolók. A résztvevő országok: Ausztrália, Ausztria, Azerbajdzsán, Bulgária, Csehország, Dánia, Dél-afrikai Köztársaság, Grúzia, Hollandia, Horvátország, Kanada, Lengyelország, Moldova, Nagy-Britannia, Románia, Olaszország, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Svédország, Ukrajna és természetesen Magyarország is. A legnagyobb küzdelmet a serdülő korcsoport ígérte, hiszen ebben a korosztályban 572 dzsúdós versengett az érmekért. A magyarok kitettek magukért, ugyanis nyolc arany-, hat ezüst- és tizenhárom bronzérmet szereztek az U15-ösök között. A dobogó legfelső fokára felállt Üveges Attila, Tóth Richárd, Kőgyesi Gábor, Miklósvölgyi Dániel, Kurdi Benedek, Mamira Luca, Igaz Laura és Sági Nikolett is. A többi korcsoportban sem lehetett panasz az indulók létszámára, és persze a hazaiak teljesítményére sem. Az ifjúságiak például különösen remekeltek. Annak ellenére, hogy az első számú válogatott dzsúdósok döntő többsége nem vett részt a kupán; a magyar indulók tizenhárom arany-, tizenegy ezüst- és tizennyolc bronzérmet nyertek. Első lett Pusztai Botond, Pomázi Dominik, Marosi Bálint, Sánta László, Piedl Erik, Cigány Zsombor, Horváth Luca, Bognár Inez, Ábrahám Titanilla, Vit Lili, Kerekes Gréta, Bajcsev Vivien és Ménesi Beatrix is. Az U13-as korosztály hazai oldalról már egy kicsit visszafogottabban alakult: négy első, kilenc második és tíz harmadik hellyel zárták a fiatalok a Budapest-kupát. Bajnok lett Kollár Sebestyén, Kovács Antal, Nagy Zsófia és Vég Luca is. A legkisebb korcsoport az U11-es volt, amelyben a hazaiak közül egyedül Varga Botond állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Két ezüst- és öt bronzérmet is nyertek még a magyarok. A kétnapos megméretésen összesen harminchét egyesület vagy válogatott tudott aranyat szerezni. Az éremtáblázat első helyén a Ceglédi VSE végzett (5 arany, 3 bronz), megelőzve Ukrajna válogatottját (4 arany, 3 ezüst, 2 bronz) és a BHSE együttesét (4 arany, 1 ezüst, 3 bronz). A tornát hétfőn és kedden nemzetközi edzőtábor is követte a Megyeri úton, ahol a jégcsarnokban és a Horváth István csarnokban is telt házzal zajlottak az edzések. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.