UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-05-10 08:56

Északi nagy fal

Csütörtökön kezdődik az U15-ös és U17-es fallabda Európa-bajnokság. A magyar csapat a 15 éves korosztályban bombaerős csoportba került, a 17 éveseknél viszont egy bravúrgyőzelemmel lehet esély a nyolc közé kerülni.

K. N. utanpotlassport.huCsütörtökön kezdődik Malmőben az U15-ös és U17-es fallabdázó Európa-bajnokság. Mindkét korosztályban van magyar érdekeltség. Az U15-ös csapatunk számára hatalmas bravúr kellene a legjobb nyolcba jutáshoz, míg az U17-es együttesünk akár már egy kemény ellenfél legyőzésével ott lehet a legjobbak közt. A sorsolásánál a fiatalabb korosztályunk a negyedik kalapba került, ami az öt csapatos csoport kialakítása előtt nem volt túlságosan bizalomgerjesztő. Válogatottunkat össze is hozták az elsőként kiemelt angolokkal, emellett Svájccal és Spanyolországgal. Gyakorlatilag két olyan meccset kellene megnyernie U15-ös csapatunknak, melyen az ellenfél jóval esélyesebb.

Rendben megérkezett csapatunk Malmőbe, csütörtöktől kőkemény csaták várnak mind a fiúkra, mind pedig a lányokra Fotó: Magyar Fallabda Szövetség
Rendben megérkezett csapatunk Malmőbe, csütörtöktől kőkemény csaták várnak mind a fiúkra, mind pedig a lányokra Fotó: Magyar Fallabda Szövetség
A nyitónapon, csütörtökön rögtön Svájc ellen lépnek falak közé a 15 éves lányok, fiúk. Merthogy ez csapat Eb, így mindkét nem képviselteti magát. A lebonyolításról annyit, hogy egy nemzettel három mérkőzést játszik a magyar gárda, két találkozót fiú párosok, egyet pedig a lányok vívnak. A három összecsapásból kettőt kell megnyernie annak, aki győztes félként szeretne kilépni a falak közül. Svájc után, délután az angolok várnak ifjú csapatunkra. Az első kalapos angolok... Meglátjuk mi lesz. Farkas János utánpótlás-kapitány nem sok jóval kecsegtetett e mérkőzések előtt, de mint mondta, csapata mindent megtesz a jó eredményért. A nagyobbak, vagyis a 17 évesek csütörtökön a finnekkel kezdenek, akik ellen kötelező a győzelem. A délutáni programban aztán Franciaország vár a mieinkre, mely találkozó ki-ki mérkőzés lesz a kapitány szerint. Az U17-eseknél egyébként a franciák és Wales papíron erősebb a mieinknél, Finnország és Lengyelország elméletben verhető ellenfél. Aztán, hogy ebből mi igaz, a következő napokban kiderül. További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.