UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-05-16 17:54

Fejes az ismeretlenbe

A hétvégén a Duna Arénában rendezik meg a Budapest Open műúszó világkupaviadalt. Az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Kiss Szofi mellett két juniorversenyzőnk, Rényi Luca és Szabó Veronka is szerepel az egyéni számban.

K. N. − utanpotlassport.huSzerdán kora délelőtt néhányan már a Duna Arénában edzettek a hétvégi, Budapest Open műúszó világkupaversenyre. A medence feletti szinten pedig jól öltözött hölgyek, urak gyülekeztek, azzal a céllal, hogy részt vegyenek az esemény hivatalos sajtótájékoztatóján. A Duna Aréna tehát a tavalyi vizes vb után újra benépesül, a szervezők ugyanis azt remélik, hogy a háromnapos versenyre sokan  kilátogatnak, hogy buzdítsák a magyarokat. Az egyéni számban három magyar versenyző indul: Kiss Szofi mellett a 19 éves Rényi Luca és a 18 esztendős Szabó Veronka csobban vízbe.

Fejestül az ismeretlenbe... még kérdéses, mire lehet jó hazai közönség előtt a fiatal magyar csapat az erős nemzetközi mezőnyben Fotó: Spiegel
Fejestül az ismeretlenbe... még kérdéses, mire lehet jó hazai közönség előtt a fiatal magyar csapat az erős nemzetközi mezőnyben Fotó: Spiegel
A sajtótájékoztatón Luca elmondta, hogy szerinte egyéniben nehezebb lesz a versenyzés, mivel ott magának kell figyelmét a gyakorlatra összpontosítania, míg csapatban ez valamivel könnyebb lesz. Üres lelátók előtt kicsit ijesztő a Duna Aréna ‒ véli a 19 éves műúszó, de az edzéseken és az ob-versenyen már sikerült kiismerniük a medencét. Ebben, és a nézők buzdításában reménykedik Luca. A magyar válogatott szövetségi kapitány, Natalja Taraszova a következőt fűzte hozzá: „A sok fiatal miatt fontos lépés volt a múlt heti szlovákiai vk-n szerzett bronzérem. Ám nem elégszünk meg ennyivel, bízom benne, hogy az erős budapesti mezőnyben a legjobbunkat tudjuk nyújtani.” A mezőny valóban nagyon erős lesz, a résztvevők között lesz a Rio de Janeiro-i olimpia bajnoka, Szvetlana Kolesznicsenko, a hússzoros világbajnoki érmes Ona Carbonell, a többszörös Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Linda Cerrutti, valamint a bombaerős, tavalyi World Series-győztes ukrán csapat. A magyarokon kívül tizenkét nemzet jelezte részvételi szándékát, valamint benevezett négy klubcsapat is. Magyarországról a BVSC, a H2O és a Medúza, Lengyelországból pedig a Mazowia-Synachro együttese vesz részt a versenyen. Május 18-án a páros rövidprogrammal kezdődik, 20-án pedig a csapat szabadprogrammal ér véget a szezon ötödik vk-állomása. További korosztályos hírek MŰÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.