UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-05-17 12:56

Otthon Csíkszeredán

A magyar U15-ös labdarúgó-válogatott a második félidőben nyújtott remek teljesítményének köszönhetően 2−0-ra legyőzte a román korosztályos együttest Csíkszeredán, ahol teltház előtt, szinte hazai pályán lépett pályára.

UP-info - utanpotlassport.huA magyar U15-ös válogatott a csíkszeredai Székely Labdarúgó Akadémia kezdeményezésére, a román szövetség meghívására utazott Erdélybe, hogy megmérkőzzön a románok korosztályos együttesével. A meccs iránti hatalmas érdeklődést jól példázta, hogy közel teltház fogadta a csapatokat. A szurkolók egyértelműen a mieinket segítették, hiszen elsősorban helyi magyarok töltötték meg a stadiont, remek hangulatot teremtve a találkozón. A mérkőzésre kilátogatott a Román Labdarúgó-szövetség elnöke, Răzvan Burleanu is.

Kétgólos győzelmet aratott a magyar válogatott Csíkszeredán Forrás: mlsz.hu
Kétgólos győzelmet aratott a magyar válogatott Csíkszeredán Forrás: mlsz.hu
Az első játékrész kiegyenlített küzdelmet és kevés helyzetet hozott, ám a fordulást követően már egyértelműen a magyar válogatott futballozott fölényben. A szünet utáni húsz percben több komoly lehetőség is adódott Belvon Attila együttese előtt, és végül két cserejátékos, Bakos Zsombor és Varga Donát góljával alakult ki a 2−0-s végeredmény. „Nagyszerű hangulatú mérkőzést játszottunk, a találkozó méltó körítést kapott, a szurkolók biztatása nagy lelki pluszt adott a futballistáinknak. Az első félidőben még nem úgy és nem azt játszottuk, amit szerettünk volna, sok volt a hiba is a játékunkban, a második félidőben azonban megtaláltuk az ellenfél védelmének sebezhető pontjait. Jobban építettük a játékot, és ekkor már sokkal több helyzetünk adódott, amiből kettőt sikerült kihasználni. Nemcsak hasznos tapasztalatokkal, de szép élményekkel is gazdagodtunk Csíkszeredán, a válogatott minden tagja számára emlékezetes marad az itt töltött néhány nap” - mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila szövetségi edző.

U15-ÖS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, CSÍKSZEREDA Románia-Magyarország 0-2 (0-0) Magyarország: Horvát Kornél (Senkő Zsombor, 41.) - Helembai Márk (Fűzfői Márk, 41.), Csinger Márk (Gergely Botond, 41.), Török Kevin, Fodor Péter (Zsuppán Balázs, 65.) - Kispál Tamás, Csala Róbert (Bényei Ágoston, 41.) - Molnár Róbert, Farkas Botond (Varga Donát, 41.), Kovács Mátyás (Bakos Zsombor, 41.) - Németh Dániel Gólszerzők: Bakos Zsombor, Varga Donát

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.