UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-06-12 21:28

Hárman a nagyok között

Három utánpótláskorú versenyzővel indul útnak az újvidéki Európa-bajnokságra a felnőtt vívóválogatott. A kardozó Pusztai Liza (17), illetve a tőröző Frűhauf Benjámin (19) és Mészáros Tamás (20) is pástra lép a szombaton kezdődő kontinensviadalon.

B. V. – utanpotlassport.huA Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban mutatták be az újvidéki Európa-bajnokságra utazó felnőtt vívóválogatottat. A csapatban három utánpótláskorú versenyző szerepel, a már a nagyok között is rutinosnak számító kardvívó Pusztai Liza (17), és a két debütáló tőröző Frűhauf Benjámin (19) és Mészáros Tamás (20).

Pusztai Liza nagy reményekkel utazhat a felnőtt Eb-re Forrás: hunfencing.hu
Pusztai Liza nagy reményekkel utazhat a felnőtt Eb-re Forrás: hunfencing.hu
A hazai szövetség elnöke, Csampa Zsolt sok sikert kívánt a válogatottnak az Európa-bajnoksághoz, majd hozzátette, rendkívüli időszak következik a magyar vívás számára, melynek középpontjában a 2019-es budapesti világbajnokság áll. Elárulta, hogy a tervek szerint kivételes helyszínen, a Hősök terén felállított négyezres színpadon rendezik majd a döntőket - ehhez már csak a Nemzetközi Vívó Szövetség orvosi bizottságának hozzájárulása szükséges, tekintettel az időjárási körülményekre. A kontinensviadal szombaton kezdődik a Vajdaságban, mindjárt a nyitónapon mindhárman pástra lépnek, majd három nappal később csapatban próbálhatnak szerencsét. A fiatalok esélyeiről Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitányt kérdeztük. „Lizát már mondhatjuk tapasztalt versenyzőnek a nagyok között is, rendre jól szerepel a világkupaversenyeken. Ő gyakorlatilag bármit elérhet, már a felnőttek mezőnyében is bizonyította, hogy bárkit képes legyőzni. A fiúknak elsősorban a rutinszerzés lehet a céljuk, míg tőrözőink kevesebb eséllyel indulnak a kontinensviadalon.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.