UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-06-13 14:27

Három nap hangolás

Rangos háromnapos nemzetközi tornán vesz részt csütörtöktől szombatig a női junior kézilabda-válogatott. A debreceni U20-as világbajnokságra készülő alakulat, a vb helyszínén, a Főnix Csarnokban találkozik az Eb-győztes francia, valamint a holland és az ukrán válogatottal.

B. V. – utanpotlassport.huEdzőtábor után, nemzetközi felkészülési torna előtt áll a debreceni, U20-as kézilabda-világbajnokságra készülő női juniorválogatott. Golovin Vlagyimir együttese ráadásul a vb helyszínén, a Főnix Csarnokban „tréningezhet” csütörtöktől szombatig bő két héttel a rajt előtt.

A juniorválogatott a vb helyszínén, Debrecenben hangol az év legfontosabb megméretésére Forrás: MKSZ
A juniorválogatott a vb helyszínén, Debrecenben hangol az év legfontosabb megméretésére Forrás: MKSZ
És nem csak a körülmények, hanem az ellenfelek erőssége is rendben lesz. Ugyanis a holland és az ukrán válogatott mellett a tavaly a korosztályban Eb-győztes franciák is a Hajdúságba utaznak. A mieink az első mérkőzésen az ukránokkal, pénteken a hollandokkal, zárásként pedig a franciákkal találkoznak. A válogatott bő keretét jelenleg tizennyolc játékos alkotja, köztük négy váci, három ferencvárosi és három debreceni fiatal is. A háromnapos torna fontos állomása lehet a felkészülésnek, amely a jövő héten, Siófokon a szlovénok elleni dupla mérkőzéssel folytatódik. A világbajnokság nyitómeccsét is a magyar csapat játssza, július 1-jén a brazilok korosztályos együttese ellen. NŐI U20-AS NÉGY NEMZET-TORNA, DEBRECEN Június 14., csütörtök: 17:30.: Magyarország–Ukrajna 20.: Franciaország–Hollandia Június 15., péntek: 17.30.: Magyarország Hollandia 20.: Ukrajna–Franciaország Június 16., szombat: 10.: Ukrajna–Hollandia 12.30.: Magyarország–Franciaország

A NŐI JUNIORVÁLOGATOTT KERETE A NÉGY NEMZET-TORNÁN: Kapusok: Binó Boglárka (Győri ETO), Hlogyik Petra (MTK Budapest), SUBA Sára (Vác) Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (FTC), Kuti Bettina (MTK Budapest) Jobbátlövők: Klujber Katrin (Dunaújvárosi KKA), Pénzes Laura (DVSC) Irányítók: Lakatos Rita (Vác), Román Dorina (DVSC), Szabó Kitti (NEKA) Beállók: Giricz Laura (Békéscsaba), Pásztor Noémi (Budaörs), Tóvizi Petra (DVSC) Balátlövők: Hornyák Bernadett (Vác), Horváth Laura (NEKA), Kácsor Gréta (Vác) Balszélsők: Fodor Csenge (Győri ETO), Márton Gréta (FTC)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.