UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-06-22 22:02

Legyőztük a szerbeket

A magyar női U20-as kosárlabda-válogatott 72−59-re legyőzte Szerbiát a spanyolországi Ferrolban rendezett négycsapatos felkészülési torna első mérkőzésén. A vezetőedző, Cziczás László igyekezett mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, s leginkább az agresszivitásra próbálta ösztönözni csapatát két héttel a hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A magyar női U20-as kosárlabda-válogatott felkészülési tornára utazott Spanyolországba, Ferrolba. Mind a négy együttes ugyanabban a szállodában lakik, így már érkezéskor barátságosan méregették egymást; ki milyen gárdával érkezett, itt vannak-e a kulcsemberek. A talán leginkább sötét lónak számító hollandokon túl mind a szerb, mind a spanyol válogatott erős kerettel vesz rész a tornán. A szerbek szinte egy az egyben a tavalyi U18-as csapatukkal indultak, amely 2017-ben ezüstérmet szerzett a korosztályos Európa-bajnokságon.

Studer Ágnes is pályára lépett a szerbek ellen
Studer Ágnes is pályára lépett a szerbek ellen
Gereben Lívia és Mérész Beatrix érettségi miatt nem tarthatott a társaival Spanyolországba. A normális esetben alighanem a kezdőcsapatban helyet kapó sérült trió; Juhász Dorka, Lelik Réka és Pusztai Petra eleve nincs is a gárdával, s ők a két hét múlva kezdődő soproni kontinensviadalon sem lehetnek ott. A magyarok először Szerbia ellen léptek pályára. Az első negyed szoros volt, mindössze 3 ponttal sikerült elhúznia csapatunknak (22−19). Cziczás László vezetőedző elmondta, hogy a szerbek a rájuk jellemző agresszív és durva játékot képviselték, de jól alkalmazkodott hozzá az együttes. Ezt bizonyította az is, hogy a második etapot is megnyerték. Igaz, mindössze egy ponttal, 17−16-ra. A harmadik játékrész azonban meghozta az áttörést, s magabiztosan vették át az irányítást a magyarok (20−15). Végül, az utolsó negyedben sem engedték el a szerbeket, négy pontos különbséggel (13−9) arattak diadalt, s összességében magabiztos, 72−59-es sikert értek el. Cziczás a találkozót követően így értékelt honlapunknak: „Végig a kezünkben tartottuk az találkozót. A külső dobások sajnos nem mentek tökéletesen, ezen mindenképpen csiszolnunk kell. Mindenkinek biztosítottam játéklehetőséget, kinek többet, kinek kevesebbet. A cél az volt, hogy alkalmazkodjunk a szerbek agresszivitásához, s ez jól sikerült. A spanyolok ellen is ugyanezt szeretném látni, a lányoknak magasabb hőfokon kell játszaniuk. Mindenesetre biztató volt az, amit láttam.” A válogatott szombaton este 8 órakor méri össze tudását a hazai pálya előnyeit élvező spanyol csapat ellen. Két hét múlva azonban megfordul a kocka. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.