UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2018-06-24 11:26

Fin(n)álékban bízva

Döntőkért utazik élete első junior Európa-bajnokságára a 16 éves Zombori Gábor. A Budafóka SE EYOF-aranyérmes hátúszóját a felkészülésről, az esélyekről és a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiáról is kérdeztük.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu A tavalyi, számára aranyéremmel végződött győri EYOF óta első világversenyére készül a Budafóka SE 16 éves úszója, Zombori Gábor. Július 4-től Helsinkiben szerepel a két évvel idősebbek között, a junior Európa-bajnokságon. Amely vészesen közelít, hiszen bő egy hét múlva már vízbe is ugranak a fiatalok a finn fővárosban. Gábor remekül érzi magát a finisben, klubjával délelőttönként Százhalombattán, délutánonként pedig a dél-budai uszodájukban készül.

Az EYOF-győztes Zombori Gábor döntős szereplésekben bízik Helsinkiben Forrás: MTI
Az EYOF-győztes Zombori Gábor döntős szereplésekben bízik Helsinkiben Forrás: MTI
„Jó formában vagyok, és most már nem is annyira kemények az edzések, mint az elmúlt hetekben. Inkább rövidebb, intenzívebb távokat úszunk. Remélem, és úgy is érzem, hogy kifizetődik az a munka, amit elvégeztünk, és boldogan térünk majd haza Finnországból.” Zombori természetesen a legerősebb számaiban, háton indul az Eb-n is. Kétszázon, amelyen EYOF-első, százon, amelyen bronzérmes volt a felnőtt ob-n és persze ötvenen is. „Jól ment a hát már az ifi országos bajnokságon is Hódmezővásárhelyen, kétszáz méter gyorson pedig váratlanul jó időt értem el. Persze az még nem volt igazi, akkor munkából jöttünk, bízom benne, hogy a java csak most következik.” De mit hozhat ki Gábor élete első junior Európa-bajnokságából? „Mivel két évvel idősebbek között indulok, nagyon bátor célokat nem tudok megfogalmazni. Háton mindenképpen szeretnék döntőbe jutni, és persze jó lenne lejjebb vinni az egyéni legjobbamat is. Váltóban pedig akár az is elképzelhető, hogy dobogóra állhatunk.” Persze nem csak a Helsinkire, hanem már Argentínára is figyelnie kell a 16 éves versenyzőnek, hiszen a kontinensviadal az utolsó kvalifikáció esemény az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára. „A csapatba kerülés miatt még nagyobb tétje van ennek a versenynek. Ez plusz motivációt ad, mert nagyon szeretnék medencébe ugrani Argentínában is.” Zombori Gáborral készült filmünk az idei tervekről, amely az M4 Sporton látható a Jövünk! című utánpótlás-magazinban. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.