UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-06-24 10:45

Tanulságos erőpróba

Macedónia után Németországba utazott az U20-as B divíziós Európa-bajnokságra készülő magyar fiú kosárlabda-válogatott, hogy folytassa felkészülését. A magyar csapat másodszor is megmérkőzött az A divíziós házigazda együttes ellen, ezúttal huszonnégy pontos pofon lett a vége. Pór Péter vezetőedző a védekezéssel és a helyzetkihasználással volt elégedetlen, de ‒ elmondása szerint ‒ mindez tanulságul szolgált.

UP-infoutanpotlassport.hu Június eleje óta készül együtt a magyar U20-as fiú kosárlabda-válogatott; előbb Székesfehérváron zajlottak a tréningek, majd Szkopjéba utazott a gárda, ahol elkezdődött a felkészítő mérkőzések sorozata a júliusi, szófiai U20-as B divíziós Európa-bajnokságra. Pór Péter játékosai két meccsen is felülmúlták a macedónokat, aztán nagyobb kihívás elé néztek: a csapat Berlinbe utazott, hogy megmérkőzzön az A divízióban szereplő Németország korosztályos válogatottja ellen. Az első meccs mindössze nyolcpontos vereséggel zárult, így bizakodva várta a második összecsapást a magyar csapat.

Tanulságos volt a németországi utazás a magyar U20-as fiúválogatott számára Forrás: MKOSZ
Tanulságos volt a németországi utazás a magyar U20-as fiúválogatott számára Forrás: MKOSZ
Már a mérkőzés elején érezhető volt a németek dominanciája és ‒ a tegnapi naphoz képest ‒ elszántabb hozzáállása: próbálták gyorsítani a játékot és több könnyű kosárral operálni, ami a magyar alakulat pontatlansága miatt sikerült is; Kucsora Csabáék rengeteg labdát adtak el (a négy negyed alatt összesen huszonötöt). Az első felvonás még nem zárult nagy különbséggel (14‒12), a félidőre viszont tizenöt pontos hátrányba került Pór Péter legénysége (39‒24). A vezetőedzőnek ki kellett találnia valamit, amivel megtörhető volt az ellenfél lendülete. Az elképzelések azonban nem valósultak meg, a mieink további könnyű kosarakat kaptak a palánk alól, így végül az első párharcon történő szép helytállás után ezúttal huszonnégy ponttal maradtak alul az A csoportos vendéglátókkal szemben (81‒57). „Nem játszottunk olyan jól, mint az első meccsen, elsősorban a védekezésünkkel voltam elégedetlen. Támadásban kidolgoztuk a tiszta helyzeteket, de nem dobtunk jól. Sajnos a palánk alatt nem voltunk elég kemények, onnan is sok gólt kaptunk, ráadásul a lepattanókkal is meggyűlt a bajunk. Látjuk, miken kell még változtatunk, dolgozunk tovább, hogy Szófiában a lehető legjobb formában legyünk”‒ értékelt az edző az MKOSZ honlapjának a találkozót követően. A csapat hasznos tapasztalatok birtokában utazik haza, hogy Kecskeméten folytassa a felkészülést a júliusi szófiai B-divíziós Európa-bajnokságra.

Az U20-as fiúválogatott felkészülési mérkőzése, Németország, Berlin Németország‒Magyarország 81‒57 (14‒12, 25‒12, 25‒16, 17‒17)

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.