UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2018-07-17 21:04

Tapasztalatot nyertünk

Egy számban élen végeztek a mieink a székesfehérvári Eb nyitónapján, női váltóban, két szám után még másodikok voltak, három szám után már csak hatodikok, és ez nem is változott. Bár nem sikerült senkit megelőzni, mivel tulajdonképpen két leányt nevezett a nagyok közé Kállai Ákos, akiknek nem akármilyen nehézséget jelentett a felnőtt Eb, a jövőkép nem borús.

A. A. –utanpotlassport.hu Udvarias házigazdának bizonyultak a magyarok a fehérvári Európa-bajnokság nyitónapján, hiszen női váltónk hatból a hatodik helyen végzett. De ne legyünk gonoszak, hiszen a mi váltónk  valójában nem is női, hanem leányváltó volt, amelyet egy junior és egy ifjúsági korú versenyző alkotott, a húszéves Kalincsák Eszter és a tizenhét éves Gulyás Michelle. További hendikepként Eszternek az ősz óta négyszer (!)  műtötték a térdét, míg Michelle-nek a saját korosztályában még nem is kell lovagolnia, ott az öttusa még csak négy tusa. Voltak is gondok a lóval, éppen ebben a számban csúszott vissza a hatodik helyre a váltónk, több hibával.

Gulyás Michelle-nek alighanem a felnőttek között is egyre több oka lesz majd a mosolyra Forrás: ksiottusa.hu
Gulyás Michelle-nek alighanem a felnőttek között is egyre több oka lesz majd a mosolyra Forrás: ksiottusa.hu
Pedig az úszást megnyerte, a vívás után pedig még mindig a második helyen állt, bár ebben a számban 50 százalék alatt maradt egy kicsivel (ami önmagában még nem katasztrófa). Aztán jött a lovaglás, először még napsütésben, később már, a mieinknél erős szélben. A kombinált számban pedig nem sikerült előrelépni. „Az, hogy az úszást megnyerték a lányok, az ellenfelek ismeretében várható volt – értékelt az MTI-nek Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya. – Vívásban azt hozták, amit tudnak, kicsit megilletődve kezdtek, de hamar felvették a ritmust és partnerei voltak a felnőtteknek. Michelle-nek még erős volt ez a lovaspálya, megoldotta, csak sok hibával. Technikailag van még mit fejlődnie és rutint kell szereznie. Eszter korrekt pályát ment, az, hogy mindjárt az első akadályt verte, a rutintalanság számlájára írható. A mezőnyt látva meglepetés, sőt kisebb csoda lett volna az éremszerzés, jó lovaglással is csak a negyedik helyért küzdhettek volna reálisan." További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.

Európa-bajnokság, Székesfehérvár Női váltó. Európa-bajnok: Fehéroroszország (Volha Szilkina, Irina Praszjancova) 1372 pont, 2. Írország (Kate Coleman Lenehan, Eilidh Prise) 1371, 3. Oroszország (Jekatyerina Huraszkina, Szvetlana Lebegyeva) 1371, ...6. Magyarország (Kalincsák Eszter, Gulyás Michelle) 1320 (úszás: 2:04.81 perc/301 pont, vívás: 19 győzelem/21 verség/206 pont, lovaglás: 262 pont, lövészet-futás: 12:29.83 perc/551 pont)