UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-08-09 16:58

Ismét a négy között!

Megint megcsinálták. Azok után, hogy kicsivel több, mint egy héttel ezelőtt − két lány kivételével − ugyanez a csapat az elődöntőbe jutott a Minszkben rendezett U17-es világbajnokságon, most az eggyel nagyobbak között is bejutott a legjobb négy közé az Udinában zajló Európa-bajnokságon – úgy, hogy az eddig veretlen francia válogatottat győzte le 69−61-re a negyeddöntőben.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu  A leány U18-as kosárlabda válogatottnak nagyon össze kellett szednie magát az Udinében zajló korosztályos Európa-bajnokság negyeddöntőjére, ugyanis az eddig veretlen franciákkal mérte össze a tudását. Tudni lehet, hogy Völgyi Péter együttese nagyon kimerült, mivel kicsivel több, mint egy héttel ezelőtt − két lány kivételével − ugyanez a csapat elődöntőbe jutott a Minszkben rendezett U17-es világbajnokságon, s azóta tulajdonképpen két napnál többet nem tudtak pihenni a fiatalok.

Többek között Tóth Orsolyával (fehérben) sem tudtak mit kezdeni a franciák Forrás: FIBA
Többek között Tóth Orsolyával (fehérben) sem tudtak mit kezdeni a franciák Forrás: FIBA
Ennek ellenére a csapat álomszerűen kezdte a találkozót: három és fél perc elteltével már tíz ponttal vezetett úgy, hogy a franciák egy kosarat sem tudtak értékesíteni. Tóth Orsolya és Angyal Barbara két triplával nyitott, míg Varga Alíz négy ponttal segítette az együttest. Az első francia kettesre négy percet kellett várni, Nabola Fofana volt pontos. A hátralévő néhány percben Wentzel Nóra is megdobta a maga hármasát, s az együttes végül kilencpontos előnnyel, 17−10-es eredménnyel vonulhatott le az első negyed után. A második játékrész is hasonló magyar dominanciát hozott. Angyal és Varga is parádézott, s a csapat remekül játszott a széleken. Minden szempontból mérvadó, hogy Völgyi alakulata húsz perc után 60%-osan dobta a triplákat, dobószázaléka 45 volt. Ez a teljesítmény az eredményjelzőn 33−20-as előnnyel mutatkozott meg. A harmadik negyed hangulatát Wentzel újabb triplája adta. Amikor a franciák elkezdtek feljebb kapaszkodni − ezzel együtt visszajönni a játékba − , Angyal ismét helyre tette a dolgokat: negyven másodperc alatt négy pontot dobott. Mit sem ért az, hogy Monpierre és Vakovljevics is parádézott, amikor a magyar hölgyek 11 pontos vezetéssel (44−33) futhattak neki az utolsó tíz percnek. A záróetapot a francia gárda kezdte jobban, két perc alatt dobott öt pontot, tehát a mieink előnyéből hat pont maradt. Mányoky Réka, Kiss Angelika és Tóth Orsolya viszont gyorsan reagált a helyzetre, s öt perc után újra beállt a meccset eddig jellemző differencia. Hiába kezdte el Salgues is szórni a kosarakat, folyamatosan jött a válasz a magyaroktól. Hogy megérdemelten nyertek-e a mienk végül 69−61-re? Erre könnyedén választ adhat az, hogy 66%-os triplamutatóval zárták a megméretést. Az elődöntőben a spanyol−belga mérkőzés győztesével találkozik Völgyi Péter csapata.

LEÁNY U18-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, UDINE Negyeddöntő. Magyarország−Franciaország 69−61 (17−10, 16−10, 11−13, 25−28) A magyar csapat pontszerzői Angyal Barbara 17 pont, Wentzel Nóra 14 pont, Varga Alíz 12 pont, Tóth Orsolya 11 pont, Mányoky Réka 7 pont, Kiss Angelika 4 pont, Kovács Georgina 2 pont, Tóth Franka 2 pont

Amit eddig az Európa-bajnokságról írtunk Vb után Eb Huszonötöt vertek Szlovákiára Kettőből kettő Kijött a fáradtság További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon