UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-08-09 23:29

Kellemetlen vereség

A ciprusiaknak sikerült jobban a végjáték, így végletekig kiélezett párharcban 63–58-ra legyőzték fiú kosárlabda-válogatottunkat a szarajevói U16-os B divíziós Európa-bajnokság nyitómérkőzésén.

M. Sz.utanpotlassport.hu „Ez a korosztály a FIBA versenyrendszerében először szerepel hivatalos nemzetközi versenyen, így meglehetősen nehéz megítélni az erőviszonyokat ‒ mondta Váradi Attila, az U16-os fiú kosárlabda-válogatott vezetőedzője a szarajevói B divíziós Európa-bajnokság kezdete előtt. ‒ Ismerjük az adott országok kosárlabda-kultúráját, ez általában nem hazudik, de mindig lehet kiugróan jó vagy gyengébb korosztály. Játszottunk több csapat ellen, láttunk mérkőzéseket, de ebből még nem lehet pontos következtetéseket levonni. A játékosok korából adódóan nagyon hektikus lehet a pályán mutatott teljesítményük. Csoportunkból mégis a lengyel együttest emelném ki, velük már kétszer is játszottunk, ők tűnnek a legerősebbnek, de nekik is volt gyenge, nyögvenyelős felkészülési mérkőzésük.”

Nem sikerült győzelemmel kezdenie az U16-os B divíziós Európa-bajnokságot a magyar válogatottnak Forrás: fiba.basketball
Nem sikerült győzelemmel kezdenie az U16-os B divíziós Európa-bajnokságot a magyar válogatottnak Forrás: fiba.basketball
Csütörtökön megkezdte szereplését a magyar válogatott a boszniai kontinensviadalon. Nem is akárhogy! A ciprusiak jelentették az első akadályt, a párharc igazán eseménydúsra sikeredett. Mint az köztudott, Váradi Attila legénysége számára nem sikerült jól a felkészülési időszak, a sorozatos vereségek mellett betegségek is hátráltatták a csapatot. Az Európa-bajnokság nyitányakor ugyanakkor ez nem látszott meg, tudniillik a gárda tizenhat ponttal volt lemaradva a félidőben, a mérkőzés végén mégis az előny megszerzéséért harcolt. (A harmadik negyedben hat pontra jöttek fel a mieink.) Két perccel a vége előtt Sövegjártó Ábel hármasának köszönhetően egy pontra jött fel a piros-fehér-zöld alakulat, egy perccel később Kármán Domonkos zárkóztatta a mieinket ismét egyre (58‒59), több pontot azonban nem sikerült szerezni. A ciprusiak fegyelmezettségének köszönhetően végül 63‒58-ra diadalmaskodtak, ezzel megszerezve a lélektani és a tabellán elfoglalt pozícióbeli előnyt a szarajevói kontinensviadal C csoportjában.

U16-OS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZARAJEVÓ (BOSZNIA ÉS HERCEGOVINA) Ciprus‒Magyarország 63‒58 (13‒11, 23‒9, 10‒20, 17‒18) Magyarország: Radics 13 pont, Kármán 13 pont, Kass 8 pont, Kovács 8 pont, Sövegjártó 7 pont, Kiss 6 pont, Csátaljay 2 pont, Neuwirth 1 pont, Horváth 0, Mózer 0, Mészáros 0, Takács 0. Ciprus legjobb dobói: Jung 23 pont, Tigkas 16 pont, Porfyridis 15 pont.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.