UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-08-28 16:17

Ismét kiszakadt a gólzsák

Újabb pazar teljesítménnyel rukkolt elő a belgrádi ifjúsági világbajnokságon szereplő magyar leány vízilabda-válogatott, amely ezúttal Kazahsztán együttesét győzte le 18‒3-ra, így szerdán az Egyesült Államok ellen a csoportelsőségért ugrik medencébe.

M. Sz.utanpotlassport.hu „Miközben a férfiaknál akár a felnőtt, akár az utánpótlástornák élmezőnye egyre inkább a balkáni országokra plusz néhány csapatra korlátozódik, addig a női vízilabdázás tényleg a világról szól. Olyan országok foglalkoznak vele egyre komolyabban, mint az Egyesült Államok vagy Ausztrália, Kanada és Kína, újabban pedig Brazília is. Ezen a világbajnokságon is ők lehetnek a legfőbb versenytársaink az európai csapatok mellett”‒fogalmazott Faragó Tamás, a magyar válogatott szakmai munkájáért felelős utánpótlás-igazgató a belgrádi leány ifjúsági vízilabda-világbajnokság előtt. Kijelentését igazolja, hogy a mieink szerdán  az Egyesült Államokkal csatáznak a csoportelsőségért.

Két mérkőzés után két győzelemmel, harmincnyolc lőtt és nyolc kapott góllal áll Faragó Tamás ifjúsági leányválogatottja Forrás: MVLSZ
Két mérkőzés után két győzelemmel, harmincnyolc lőtt és nyolc kapott góllal áll Faragó Tamás ifjúsági leányválogatottja Forrás: MVLSZ
A piros-fehér-zöld alakulat hétfőn 20‒5-re verte Argentína együttesét, majd kedden a kazahokkal nézett farkasszemet. A találkozó azonban inkább laza edzésnek bizonyult, mintsem komoly értékmérőnek. Már az első negyedben kialakult a magabiztos előny, amit a másodikban megdupláztak a mieink, így 8‒2-es állással úsztak a csapatok a félidei szünetre. A harmadik felvonás már a figurák és a különböző taktikai elemek gyakorlásáról szólt, ennek eredményeképp ‒ a négy találat ellenére ‒ ez a játékrész volt a leggólszegényebb (11‒3). A lezárás azonban szenzációsra sikerült, mármint a magyar alakulat szempontjából, hiszen amellett, hogy a magyar csapat keretéből mindenki játéklehetőséget kapott, hétszer sikerült betalálni a kazah kapuba úgy, hogy közben egyet sem kaptunk. A legeredményesebb játékos ezúttal a már a felnőttválogatottban is bemutatkozott Rybanksa Natasa volt, de összesen nyolcan lőttek gólt. A végeredmény 18‒3 lett, ami azt jelenti, hogy Faragó Tamás tanítványai két győzelemmel várják a szerdán 10.20-kor kezdődő Egyesült Államok elleni rangadót a csoportelsőségért.

LEÁNY IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD Csoportkör, 2. forduló Magyarország‒Kazahsztán 18‒3 (4‒1, 4‒1, 3‒1, 7‒0) Gólszerzők: Rybanksa 4, Petőváry 3, Muzsnay 3, Peresztegi 2, Utassy 2, Dömsödi 2, Ármai, Kudella ill. Yeremiva, Shelkanovtseva, Mansurova.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.