UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-09-01 10:36

A kapu előtt van otthon

Remek évad után hasonló folytatásban reménykedik a Fehérvári Titánok jégkorongcsapatának 19 éves csatára, Mihály Ákos. A tavaly az osztrák és a magyar juniorbajnokságban egyaránt aranyérmes játékos immár a hazai felnőttélvonalra az Erste Ligára készül, miközben nem rég tért haza az U20-as válogatott svédországi túrájáról.

B. V. – utanpotlassport.huVége van a nyárnak, ami egyben azt is jelenti, hogy lassan valamennyi sportágban elkezdődnek a 2018/19-es bajnokságok. Nem kell sokat várni a jégkorongévad rajtjára sem, szeptember 9-én indul a hazai élvonal, az Erste Liga idénye is. Alaposan megfiatalított együttessel vág neki a versenyfutásnak a Fehérvári Titánok gárdája, amelyben fontos szerep hárulhat a 19 éves Mihály Ákosra.

Mihály Ákos első felnőttévadjára készül Székesfehérváron Forrás: Fehérvár AV19
Mihály Ákos első felnőttévadjára készül Székesfehérváron Forrás: Fehérvár AV19
A válogatottal pedig már bele is vágtak a munkába a játékosok. Az U20-as társaság a nemrégiben véget ért svédországi Super Challange Cup-on szerepelt, s a magyar válogatott eddigi legjobb szereplését produkálta, a negyedik helyen zárt. Természetesen Mihály Ákossal a soraiban. „A csoportkörben nagyon jól játszottunk, valamennyi mérkőzésünket megnyertük erős ellenfelekkel szemben. Utána az elődöntőre és a bronzmérkőzésre elfáradtunk. De így is jónak mondható a szereplés erre lehet építeni, amúgy meg a nagy cél a decemberi világbajnokság.” Az ígéretes támadó az elmúlt évadban tagja volt a duplázó székesfehérvári juniorcsapatnak. Természetesen szép emlékeket ápol a tavaszi aranyérmekről. „Kivételes élmény volt annyi ember előtt jégre lépni. Rengetegen látogattak ki az utolsó, Jesenice ellen meccsünkre, azt hiszem, midannyiunknak különleges érzés volt akkor pályán lenni, és minden tökéletesen sikerült, hiszen harmadszorra is összejött a duplázás.” Mihály ugyanis három évvel ezelőtt került az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiára, és ez idő alatt a csapat valamennyi szezonban megnyerte a magyar és az osztrák bázisú korosztályos ligát is. Nem csoda, hogy az elmúlt EBYSL-évadban összesen 20 gólt és 41 aszisztot jegyző támadó jól érzi magát Fehérváron. „Amióta itt vagyok, szinte ugyanazokkal a srácokkal játszunk egyet, remek közösséget alkotunk együtt. Ezért külön öröm, hogy többen így együtt – beleértve edzőnket, Kiss Dávidot – léphetünk fel a felnőttek közé.” A 19 esztendős igazán a kapu előtt érzi otthon magát, a következő szezonban korongfedezésben fejlődne a legtöbbet. Na meg erőszakosabb jégkorongot szeretne játszani, ami a felnőttek közé lépve elkerülhetetlen lesz. „Mindenképpen a rájátszásba akarunk jutni, és ott addig menetelni, ameddig csak lehet. Egyénileg minél több jó mérkőzéssel segíteném a csapatot, és szeretnék bekerülni a vébécsapatba. Persze, vannak távolabbi célok is: jó lenne eljutni a felnőttválogatottba és egy-két éven belül a fehérvári EBEL-csapatban is bemutatkoznék.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.