UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-09-09 13:11

Hozták a kötelezőt

Magabiztosan kezdte meg az Európa-bajnoki szereplést a magyar leány U19-es vízilabda-válogatott a portugáliai Funchalban. Faragó Tamás tanítványai könnyed, ráhangolódást jelentő négygólos győzelemmel szálltak ki a vízből Izrael ellen, és várják a hétfői Nagy-Britanniával szembeni folytatást.

M. Sz.utanpotlassport.hu Megkezdte szereplését a magyar leány junior vízilabda-válogatott a portugáliai Funchalban megrendezett korosztályos Európa-bajnokságon. A kedvező sorsolásnak is köszönhetően minimum az elődöntőig menetelhet a Faragó Tamás, Petőváry Zsolt kettős által irányított csapat, aminek az első állomása Izrael volt.

A portugáliai Európa-bajnokságon szereplő magyar U19-es válogatott Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
A portugáliai Európa-bajnokságon szereplő magyar U19-es válogatott Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Erőtől duzzadva ugrottak vízbe a mieink, akik korán meg is szerezték a vezetést: egy perc elteltével Kiss Eszter Lara talált be, fél perccel később Vályi Vanda növelte az előnyt. Az izraeliek nem találták a ritmust, és csak szabálytalanul tudták feltartóztatni a magyar csapatot, akik a negyed végére – Petőváry Luca értékesített ötméteresének és a már említett Vályinak köszönhetően – megduplázták a már meglévő különbséget (4‒0). A második felvonás elején aztán Miriam Bogachenko révén szépített az ellenfél, ami meg is törte picit az addig dinamikus játékmenetet: bő öt perc gólcsend következett. A félidő előtt még Rybanska Natasa talált be, így úsztak a felek a szünetre (5‒1). A fordulás után újra beindult a magyar gépezet, Vályi lőtte meg harmadik és negyedik gólját, majd Kerem Noy duplázta meg az izraeli találatok számát (7‒2). A záró menetre nem maradt sok kérdés, csupán annyi: hány góllal hengerel Faragó Tamás együttese. Nos, a választ nem a mieink adták, hanem az izraeli Hila Futorian, aki a hajrában csökkentette négyre a differenciát, ezzel beállítva a 7‒3-as végeredményt. Folytatás hétfőn Nagy-Britannia ellen magyar idő szerint délután 4 órakor.

LEÁNY JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, FUNCHAL (PORTUGÁLIA) Csoportkör, 1. forduló Magyarország‒Izrael 7‒3 (4‒0, 1‒1, 2‒1, 0‒1) Gólszerzők: Vályi 4 gól, Petővári 1, Kiss 1, Rybanska 1 ill. Bogachenko 1, Noy 1, Futorian 1.

A magyar válogatott mérkőzései Augusztus 10., 16.00: Magyarország‒Nagy-Britannia Augusztus 11., 17.30: Magyarország‒Szlovákia

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.