UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2018-09-21 18:38

Nincs továbbjutó

Mind a négy pénteken szőnyegre lépő magyar szabadfogású fiú kiesett a nagyszombati junior birkózó világbajnokság ötödik versenynapján.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu  A szabadfogású fiúk küzdelmei is elkezdődtek a nagyszombati junior birkózó világbajnokságon, amelynek a pénteki versenynapján négy magyar fiatal is bizonyíthatott.

Gulyás Botond nyert egyedül mecset a szabadfogásúak nyitónapján
Gulyás Botond nyert egyedül mecset a szabadfogásúak nyitónapján
A 70 kilogrammos Gulyás Botond selejtezőre kényszerült, ahol a mongol Tergel Tumurhujaggal nézet farkasszemet. A vezetőedző, Bánkuti Zsolt elmondta, Botond kellemes meglepetést okozott, hiszen nagyon kellemetlen ellenfél volt a mongol, s végig, a taktikai utasításokat betartva uralta a mérkőzést. Igaz, az utolsó néhány másodpercben ötpontos előnyből visszaengedte Tergelt, a továbbjutást azonban 13−12-es sikerrel megszerezte. A folytatásban, a nyolcaddöntőben már nem bírt az idei junior Európa-bajnokság bronzérmesével, az ukrán Sztepan Lilikkel, akitől technikai tussal kapott ki. Az ukrán végül nem jutott be a szombati aranycsatába, így Botond búcsúzott a viadaltól. Az 57 kilós Farkas Rajmund a nyolcad- helyett rögtön a negyeddöntőben kezdhetett, miután moldovai ellenfele nem tudott reggel bemérni. Rajmund így a kadét Ázsia-bajnok, Cso Hien Szuval találta szemben magát. A magyar jól birkózott, ám túl nagy falatnak bizonyult a koreai (9−6). Bánkuti kifejtette, meg van elégedve a látottakkal. Rajmundnak azonban szintén véget ért a vb, az elődöntőben ugyanis Cso kikapott az orosz Idriszovtól . Nem járt sokkal jobban a 97 kilós Lángh Martin és a 79 kilogrammos Mester Milán sem. Martin az iráni Szajad Azizi ellen maradt alul, Milán pedig a moldovai Adrian Grusoltól kapott ki. A vezetőedző így vélekedik a két fiú teljesítményéről: „Milán veresége volt a legfájóbb, több volt abban a meccsben. Egy ponttal vezetett, s előnyét növelhette volna, ha le tudja dönteni a moldovait. Erre minden esélye megvolt: húsz másodpercig fogta állóhelyzetben a lábát. A végét elrontotta. Martinnak pedig rengeteget kell még erősödnie ebben a mezőnyben.”

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, NAGYSZOMBAT Szabadfogás, 1. programcsomag A magyar szereplők 57 kg (22 induló): Farkas Rajmund (Kecskeméti TE), 70 kg (24 induló): Gulyás Botond (Pénzügyőr SE), 79 kg (25 induló): Mester Milán (ESMTK), 97 kg (19 induló): Lángh Martin (Csepeli BC) Selejtező. 70 kg: Gulyás Botond−Tergel Tumurhujag (mongol) 13−12, 97 kg: Szajad Azizi (iráni)−Lángh Martin 11−0 Nyolcaddöntő. 57 kg: Farkas Rajmund−Ion Butnaru (moldovai) Farkas mérkőzés nélkül győzött. 70 kg: Sztepan Lilik (ukrán)−Gulyás Botond 10−0, 79 kg: Adrian Grosul (moldovai)−Mester Milán tus 4−1-nél

Amit eddig a világbajnokságról írtunk Nagyszombat − nagy dobás? Vegyes nyitány Váncza bronzérmes, Vátzi bronzmeccses Dupla bronz Mindketten kikaptak Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.