UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2018-09-29 16:59

Jobb az esély

A magyar kajak-kenuzók készen állnak az október 6-án, Buenos Airesben kezdődő ifjúsági olimpiára. Az utánpótlás szövetségi kapitánnyal, Makrai Csabával beszélgettünk az esélyekről. Cikkünkből az is kiderül, miért vághat neki a négy fiatal nagyobb eséllyel az ötkarikás versenynek, mint ahogyan azt előzetesen remélni lehetett.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Április 15-én rendezték a kajak-kenuzók ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyét Barcelonában, a magyar válogatott pedig mind a négy szakágban szerzett kvótát a Buenos Aires-i ötkarikás játékokra, amely október 6-án kezdődik. Leány kajakban Rendessy Eszter, kenuban Gönczöl Laura, fiú kajakban Kiss Ádám, kenuban Pálla Balázs képviseli Magyarországot Argentínában.

Kiss Ádám (balról) is bizonyítani szeretne Buenos Airesben
Kiss Ádám (balról) is bizonyítani szeretne Buenos Airesben
A kvótaszerzés azonban cseppet sem volt egyszerű,  a fiataloknak ugyanis a síkvíz mellett szlalomban is bizonyítaniuk kellett, s a két szakágban nyújtott összesített eredményük alapján juthattak tovább. Szerencsére ez egyik magyarnak sem okozott gondot, annak ellenére, hogy a szlalomot alig egy évvel ezelőtt kezdték el tanulni. Az utánpótlás szövetségi kapitány, Makrai Csaba nemrégiben értesült a hírről: Buenos Airesben nem összesített eredmény lesz, hanem a síkvízi és a szlalomverseny után is dobogóra állhatnak a fiatalok. „Három olyan versenyzőnk van, akinek sokkal kedvezőbb ez a felállás − így a kapitány. − Egyedül Pálla Balázs az, aki egy kicsit rosszabbul járt, mivel ő összesítésben sokkal esélyesebb lett volna. Nem szeretnék terhet tenni senkire, annyit kérek tőlük, hogy hozzák ki magukból a legtöbbet, akkor nem lehet baj. Alapvetően már arra is büszkének kell lennünk, hogy mind a négyen ott lehetnek Argentínában!” A kvartett egyébként Győrött edzett közösen három napot a héten, ahol természetesen gyakorolták a szlalomot is, hiszen ettől függetlenül helyt szeretnének állni ebben a szakágban is. Makrai szerint ugyanakkor nem ez lesz a fő cél, egyelőre nem lát reális esélyt arra, hogy négyük közül bármelyik versenyző dobogóra álljon a szlalomosok között. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.