UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-10-01 19:59

Papírforma a nyitányon

A junior fiúk tavalyi nyolcas döntőjének valamennyi résztvevőjével megkezdődött hétvégén a kosárlabdázók korosztályos bajnoki évada. Nem született meglepetés: egyaránt győzelemmel kezdett a címvédő Alba Fehérvár, az ezüstérmes Debreceni KA, a Kosárlabda Akadémia Pécs és a Vasas Akadémia is.

M. Sz.utanpotlassport.hu Az elmúlt napokban az alapszakasz küzdelmeivel megkezdődött a junior kosárlabdázók bajnoki évada mindkét csoportban ‒ Keleti és Nyugati. A tavalyi döntős Alba Fehérvár és Debreceni KA mellett a nyolcas döntő több résztvevője is pályára lépett: a Kosárlabda Akadémia Pécs, a FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely és a Vasas Akadémia is.

Magabiztos győzelemmel kezdte a juniorok bajnoki évadát a címvédő Alba Fehérvár Forrás: MKOSZ
Magabiztos győzelemmel kezdte a juniorok bajnoki évadát a címvédő Alba Fehérvár Forrás: MKOSZ
„A csapat nagy része együtt maradt, néhányan öregedtek csak ki” ‒ nyilatkozta honlapunknak korábban a Debrecen tavalyi ezüstérmes csapatának vezetőedzője, az idén már szakmai igazgatóként dolgozó Ráthonyi Tamás, aki hozzátette: idén is jó szereplést vár. Nos, az együttes sikeresen kezdte az alapszakasz Keleti csoportjának küzdelmeit, hiszen fölényesen, 82‒61-re verte a MAFC alakulatát. A legeredményesebb játékos Nemes Ákos lett, aki 25 ponttal járult hozzá a diadalhoz. A címvédő Alba Fehérvár is magabiztosan nyitott a Nyugati főcsoportban, a Zalakerámia ZTE KK otthonában: percről percre jobban uralta a játékot, a 15‒14-es első negyed után 82‒49-re nyerte meg a párharcot. A székesfehérváriak között négy játékos dobott legalább 10 pontot: Balsay Ádám 22, Sodiq Seyi Awogbemi 12, Kuttor Gergő és Lukács Norbert pedig 10-10 ponttal járult hozzá a győzelemhez. A túloldalon Simó Bence jutott el 22-ig. A tavaly az ötödik helyen végzett Vasas Akadémia idén nagyobb célokkal vág neki a bajnokságnak, igaz a pasarétiek férfiszakosztályának vezetője Mészáros Zalán kiemelte honlapunknak: a cél a megfelelő minőségű utánpótlás-nevelés, és nem az eredmény. A gárda a Soproni Sportiskola KA együttesét fogadta hazai pályán, és izgalmas mérkőzésen aratott sikert. Az első két negyedet a soproniak nyerték, és szereztek 9 pontos előnyt, ám a folytatásban a hazaiak magasabb fokozatba kapcsoltak, fordítottak, s végül 10 ponttal győztek (76‒66). A Kosárlabda Akadémia Pécs sem engedte ki kezéből a diadalt, igaz az első negyed után hátrányba volt a FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely otthonában. A mecsekiek aztán erőre kaptak, és 87‒70-re legyűrték a szombathelyieket. A találkozó és az első forduló legjobb játékosa a pécsi Váits Olivér volt, aki 30 ponttal és 5 lepattanóval segítette csapatát a sikerhez. A bajnoki küzdelmek szerdán folytatódnak. További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.