UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2018-10-10 14:20

Túl a Tiszán

Korosztályos Európa-bajnoki bronzérme után a nemrégiben megrendezett ausztráliai junior triatlon-világbajnokságon a csúcsra ért Lehmann Csongor, aki kitűnő versenyzéssel utasította maga mögé a teljes mezőnyt a Gold Coaston rendezett viadalon. A 19 éves tiszaújvárosi fiú a siker mellett a sportággal történő megismerkedéséről és a céljairól is beszélt honlapunknak.

M. Sz.utanpotlassport.hu Nagyszerű hírre ébredtek a magyar triatlonsport kedvelői a szeptemberi ausztráliai triatlon-világbajnokság juniorversenyének napján. Lehmann Csongor ugyanis már vb-aranyérmesnek mondhatta magát, miután parádésan versenyzett a Gold Coast-i viadalon. A 18-19 évesek száma 750 m úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból áll. Lehmann az első két etapban tapadt az élbolyra, igyekezett nem leszakadni, a hajrában az utolsó három kilométeren pedig robbantott, a komplett mezőnyt állva hagyta, és kényelmesnek mondható előnnyel ért célba.

Az újdonsült junior-világbajnok Lehmann Csongor Forrás: ITU
Az újdonsült junior-világbajnok Lehmann Csongor Forrás: ITU
‒ Milyen érzések voltak benned, amikor áthaladtál a célvonalon? ‒ Leírhatatlan volt. Nehéz volt elhinni, hogy a versenytársaim, akik szinte végig mellettem voltak a verseny során, a futás utolsó kilométerein eltűntek mellőlem.  Nem kellett azzal foglalkoznom, hogy le ne előzzenek, így tudtam ünnepelni. ‒ Az úszásban volt egy szünetnyi megállásod… Mesélsz róla? ‒ Igen, az első pár méteren a mellettem lévő versenytársam egy szerencsétlen mozdulattal leverte a fejemről az úszósapkát és a szemüveget, így rövid időre meg kellett állnom. Szerencsére nem zökkentett ki nagyon, ugyanolyan erőbedobással tudtam folytatni a versenyt. Utána minden a tervek szerint alakult. ‒ Mire készülsz most? Mik a további célok? ‒ Idén már csak egy verseny van hátra, utána pedig tartok egy rövid pihenőt. Jövőre korosztályt váltok, a huszonhárom évesek között fogom megéretni magam, és csakúgy, mint a juniormezőnyben, ott is a jó Eb és vb-szereplés a cél. ‒ Hogy kezdtél el triatlonozni? ‒ Igazából adta magát, hiszen az édesapám is ezt a sportágat űzte elég magas szinten, valamint a bátyám is ugyanezt csinálja. ‒ Melyik szakág a kedvenced, és melyik az, amely a legnagyobb nehézséget okozta az idők során? ‒ A futás áll hozzám a legközelebb, azt szeretem a legjobban, és a kerékpár volt az, amivel leginkább meggyűlt a bajom, de szerintem már abban is sokat fejlődtem. ‒ Hogy néz ki egy felkészülésed? ‒ Igazából az egész évünk úgy van felépítve, hogy az Európa- és a világbajnokságon legyünk a legjobb formában, kiváltképp az utóbbin. Idén például volt egy meleg égövi edzőtáborunk januárban és márciusban, majd megkezdődött a versenyszezon. Aztán szeptemberben szintén volt tréning; négy hetet töltöttünk magaslaton Franciaországban, ez segített nekem leginkább felkészülni a nagy megmérettetésre. További korosztályos híreink TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.