UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-10-12 20:28

Nulla pont Máltán

Tovább folytatódott U21-es labdarúgó-válogatottunk borzasztó sorozata, Michael Boris tanítványai zsinórban negyedik vereségüket szenvedték el az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban. Ráadásul ezúttal az eddigi kilenc meccsen egyetlen pontot sem gyűjtő máltai együttes otthonában maradt alul a magyar csapat, amely a csoport harmadik helyét a törökök ellen még kivívhatja.

Leiner Soma - utanpotlassport.huAmilyen jól kezdte, legalább olyan rosszul zárja az Európa-bajnoki selejtezősorozatot U21-es labdarúgó-válogatottunk. Michael Boris tanítványai öt veretlenül megvívott találkozóval rajtoltak, és tavasszal még reális eséllyel pályázhattak a hatos csoport első két helyének valamelyikére.

Fájó vereséget szenvedett utolsó idegenbeli selejtezőjén U21-es válogatottunk Forrás: mlsz.hu
Fájó vereséget szenvedett utolsó idegenbeli selejtezőjén U21-es válogatottunk Forrás: mlsz.hu
A bravúrok azonban nem jöttek össze, az együttes a belgáktól otthon és idegenben egyaránt vereséget szenvedett, illetve Svédországban is pont nélkül maradt. A hátralévő két mérkőzésre így a harmadik hely megszerzését tűzhették ki célként fiataljaink, ehhez Máltán mindenképp győzniük kellett. Különösen, hogy a hazai együttes eddigi nyolc mérkőzésén egyetlen pontot sem gyűjtött. Ettől függetlenül mindenképp óvatosságra intett a tény, hogy egy évvel ezelőtt éppen csak kiszenvedte a magyar együttes a sikert hazai pályán. A mieink ezúttal jól kezdték a találkozót, Gazdag Dániel lövésénél már az ötödik percben résen kellett lennie Galea kapusnak. A semmiből aztán mégis a hazaiak szereztek vezetést, Guillaumier fejese a kapu bal oldalában pihent meg (1−0). A hidegzuhanyként jött találat egészen a szünetig hatással volt a Boris-csapat játékára, ám a második játékrészre agresszívabb magyar játékosok futottak ki. Az erőfeszítések hamar góllá értek, Zsótér Donát beadását Szalai Attila bólintotta senkitől sem zavartatva a máltai kapuba (1−1). A helyzetek azonban ezután sem érkeztek meg, ráadásul a félidőben pályára küldött Makrai Gábort, illetve a csapatkapitány Gazdagot is le kellett cserélni sérülés miatt. A hajrához közeledvén eszünkbe juthatott a már említett hazai találkozó, ahol Lenzsér hosszabbításban szerzett góljával zsebeltük be a három pontot. Nos, a drámai végjáték ezúttal sem maradt el, de most a rivális örülhetett: a Manchester City utánpótlását is megjárt Bergman bombájával alakult ki a 2−1-es hazai siker. A máltaiak így begyűjtötték első pontjaikat a selejtezősorozatban, míg a magyar együttes a törökök elleni utolsó mérkőzésen szerezheti meg a csoport harmadik helyét. Ehhez azonban mindenképp győzelemre lesz szükség a jövő keddi, felcsúti találkozón.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ MÁLTA–MAGYARORSZÁG 2–1 (1–0) Ta'Qali, Centenáriumi Stadion. Vezette: Hamiti (albán) Málta: Galea – Sansone, Micallef, Borg, Zammit – Scerri, Guillaumier (Muscat, 74.), Vella – Degabriele (Brincat, 94.), Nwoko, Beerman (Jan Busuttil, 92.). Szövetségi edző: Silvio Vella Magyarország: Bese – Katona, Hegedűs, Spandler, Szalai A. – Haris – Varga K., Gazdag (Banó-Szabó, 76.), Zsótér, Kundrák (Makrai, a szünetben; Szivacski, 64.) – Bíró. Szövetségi edző: Michael Boris Gól: Guillaumier (12.), Beerman (91.), ill. Szalai A. (49.)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.