UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-10-21 08:47

Ötödik hely a végére

A zárónapon a +78 kilogrammos junior Európa-bajnok, Szigetvári Mercédesz állt legközelebb az éremszerzéshez a bahamai korosztályos cselgáncs-világbajnokságon, ám végül nem ért fel a dobogóra; ötödik lett. A magyar válogatott így érem nélkül zárta a vb-t.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu  Érem nélkül maradt a magyar cselgáncsválogatott a bahamai junior-világbajnokságon. Pedig az egy hónappal ezelőtt junior Európa-bajnoki címet szerző, +78 kilogrammos Szigetvári Mercédesz közel járt a medálhoz a zárónapon.

Szigetvári Mercédesz (fehérben) ötödik lett Forrás: ippon.org
Szigetvári Mercédesz (fehérben) ötödik lett Forrás: ippon.org
Először a hazaiak versenyzőjét, Sasha Ingrahamot múlta felül könnyedén; kicsivel több, mint egy perc alatt dobott egy válldobást, s abból ott tudta tartani tíz másodpercig, így két wazarit érő ipponnal győzni tudott. Jöhetett a negyeddöntő, és a Pánamerika-bajnok brazil, Luiza Cruz. A junior leányválogatott vezetőedzője, Radics Attila elmondta: hatalmas bravúr volt Mercédesztől, hogy legyőzte, mivel nagyjából 30 kilóval nehezebb volt nála a brazil, tehát rendkívül taktikus dzsúdózásra volt szüksége a sikerhez. A négy között Szigetvári már nem bírt a japán Kodama Hikaruval, akitől bal belső combdobásos ipponnal kapott ki. Az éremért viszont továbbra is harcban volt. A francia Laura Fuseauval kellett szembenéznie. A magyar az első percben − Radics elmondása szerint − kicsit elaludt, Fuseau pedig egy wazarit tudott csinálni rajta. Hiába élénkült fel Mercédesz a folytatásban; akciót nem hajtott végre, tehát az ötödik helyen zárta a vb-t. A nemrégiben junior Európa-bajnoki bronzérmet szerző, 78 kilogrammos Tóth Fanni remek ipponnal nyerte meg az első csatáját a kanadai Allayah Copeland ellen, ám a folytatás nem sikerült túl szerencsésen; a német Teresa Zenker elleni wazariját a bírók elvették, miután visszanézték a felvételeket, így Fanni alulmaradt. A vigaszágon volt esélye a szépítésre, ám nem bírt el azzal a brit Shelley Lodforddal, akit már az Eb-n megvert, tehát a hetedik helyen zárta a versenyt. Három fiú lépett tatamira a zárónapon; a 100 kilós Árvai Péter, és a két plusszos, Sipőcz Richárd és Waczulik Richárd. Mind a hárman kikaptak az első meccsen, így véget ért nekik a megméretés. A vezetőedzőjük, Horváth László így vélekedett a teljesítményükről: „Sipőcz Richárd erőnlétben még gyenge a juniorok közé, mivel még ifjúsági. A másik két fiúval más volt a helyzet; nagyon kevésen múlt, hogy nem jutnak tovább. Péter például az utolsó másodpercben kapott ki.” Amit eddig a világbajnokságról írtun Bahamák, itt vagyunk! Fatime hetedik lett Közel a dobogóhoz További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.