UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-11-03 15:08

Listavezető fiatalok

Uralják az ifjú labdarúgók a német Bundesligát, a góllövőlista és a gólpassztáblázat élén is 20 éven aluli játékost találunk. Előbbit hét találattal − holtversenyben − a Frankfurt szerb centere, Luka Jovics vezeti, aki a nyolcadik játéknapon öt gólt rámolt be a Fortuna Düsseldorf hálójába, míg a dortmundi Jadon Sancho hat alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait.

L.S. - utanpotlassport.huNem újdonság, hogy a Bundesligában rendre feltűnnek ifjú csillagok, hiszen a klubok döntő többsége bátran nyúl a fiatalokhoz, legyen szó saját nevelésű futballistákról, vagy légiósokról. A most futó évad sem kivétel ez alól, a Frankfurt és a Dortmund ráadásul különösen jó érzékkel választott a játékospiacon...

Luka Jovics már hét találatnál jár a Bundesliga idei kiírásában Fotó: ESPN
Luka Jovics már hét találatnál jár a Bundesliga idei kiírásában Fotó: ESPN
Az Eintracht félelmetes csatártrióját a világbajnoki ezüstérmes Ante Rebic, a mindössze 20 esztendős Luka Jovics, illetve a francia Sebastian Haller alkotja. A frankfurti együttes 10 meccs alatt 23 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját, többször, mint a Bayern München. A gólgyártásból a szerb Luka Jovics hét találattal vette ki a részét, a Fortuna Düsseldorf ellen ráadásul egymaga ötször volt eredményes, erre a klub történetében korábban senki nem volt képes. Az fijú támadó Bijeljina városában, Bosznia-Hercegovina szerbek lakta területén született, tehetségére pedig hamar felfigyelt a belgrádi Crvena zvezda. A vörös-fehérektől a Benfica együtteséhez vezetett az út, ám a portugálok hamar lemondtak róla: két évre, vételi opcióval adták kölcsön Frankfurtba egy évvel ezelőtt. A döcögősebb kezdetet követően beindult a gépezet, Jovics 30 Bundesliga-meccsen 15 találatnál jár, az idén szerzett hét találatával holtversenyben vezeti a német élvonal góllövőlistáját.
Jadon Sancho fazont szab a Dortmund támadójátékának Fotó: Independent
Jadon Sancho fazont szab a Dortmund támadójátékának Fotó: Independent
A Dortmund történetének első angol játékosa igazi frissességet hozott a Ruhr-vidékiek támadójátékába. Pedig Jadon Sancho csak idén töltötte be 18. életévét, mégis a Borussia legkreatívabb játékosai közé tartozik. Ahogyan a brit szurkolók az olcsóbb futballélmény, úgy az ifjú szélső a több játéklehetőség miatt kényszerült Németországba, miután a Manchester City nem tudott felvázolni megfelelő jövőképet számára. S bár időbe telt, míg a camberwelli születésű tinédzser felvette a profi labdarúgás ritmusát, az idei szezon már róla szól. Jelenleg hat assziszttal vezeti a gólpassztáblázatot, meggyőző teljesítményének köszönhetően már az angol felnőttválogatottban is bemutatkozhatott. További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.