UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-11-09 10:54

Megtalálta a helyét

Fordulóról fordulóra egyre sikeresebben veszi fel a élvonalbeli ritmust a Moyra-Budaörs 19 éves kézilabdázója, Horváth Laura. A junior-világbajnok átlövő beszélt eddigi teljesítményéről, az NB I nehézségeiről és céljairól is.

B. V. – utanpotlassport.huHatvanöt gólt szereztek az utánpótláskorú játékosok az NB I-es kézilabda-bajnokság elmúlt játékhetén, ebből a Moyra-Budaörs 19 éves átlövője, Horváth Laura kilencet vállalt az Alba Fehérvár elleni találkozón. Az élvonalban jelenleg tizenkettedik helyen álló együttes játékosa elmondta, voltak jobb és kevésbé sikerült mérkőzései is pályafutása első felnőttszezonjában.

Horváth Laura sikeresen illeszkedett be az élvonalbeli Budaörs csapatába Forrás: Budaörs Handball
Horváth Laura sikeresen illeszkedett be az élvonalbeli Budaörs csapatába Forrás: Budaörs Handball
„Összességében vegyes érzelmek kavarognak bennem, kaptam lehetőségeket, rendre próbáltam vele élni, és azért volt, amikor sikerült is. Persze, előfordul, hogy valami nem sikerül, de ez az első NB I-es szezonomban szerintem érthető is.” A nyáron a Nemzeti Kézilabda Akadémiától érkezett junior-világbajnok játékosnak a beilleszkedéssel sem akadt gondja. Elárulta, szinte azonnal megtalálta a közös hangot a csapattársakkal. „Bevallom, amikor idekerültem, kicsit tartottam tőle, hogyan fogadnak majd a csapattársak. Az első pillanattól azon voltam, hogy elfogadjanak, és szerintem így is történt. Úgy érzem, mostanra már tökéletesen megtaláltam a helyem a csapatban.” A kilenc mérkőzésen eddig tizenhat gólt szerző játékos tavaly még az NB I/B-ben és az ifjúsági bajnokságban játszott, ezért elég nagy váltást jelentett neki, hogy immár a legmagasabb szinten kell bizonyítania. „Gyakorlatilag minden tekintetben nehezebb dolgom van, mint például egy évvel ezelőtt. A legnagyobb különbséget abban látom, hogy sokkal erősebb ellenfelekkel találkozom, nagyon kevés idő van a döntésekre. Leginkább a védekezésben és mentálisan szeretnék fejlődni ebben a szezonban.” Horváth az idény hátralévő részében is bízik abban, hogy megkapja a lehetőséget és élni is tud vele. Legfőbb célja, hogy még inkább felvegye az elsőosztályú ritmust. „Azért az túlzás lenne, ha azt mondanám, hogy az első élvonalbeli évadban már meghatározó játékossá szeretnék válni, de mindenképpen el szeretném érni, hogy számítsanak rám, bízzanak bennem, és megtaláljam a helyem a felnőtt NB I-ben.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.