UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-11-19 17:47

Remekeltek a „statisztikás" lányok

Hétvégén rendezték meg az országos ifjúsági fiú és leány TOP 24-bajnokságot, amelyen a korosztály legjobb asztaliteniszezői vettek részt. A fiúk között – András Csaba hiányában – Juhász Patrik diadalmaskodott, megelőzve Huzsvár Eriket és a harmadik pozíciót megszerző Terék Norbertet, míg a leányok versenyében Harasztovich Fanni győzött Dari Helga és Drabant Anita előtt.

M. Sz.utanpotlassport.hu Szombaton és vasárnap rendezték meg az országos ifjúsági fiú és leány TOP 24-bajnokságot a budapesti Ormai László asztalitenisz-csarnokban, ahol a korosztály legjobbjai álltak asztalhoz. A fiatal pingpongosok először hatfős selejtezőcsoportokban mérkőztek meg, majd az első két helyet megszerzők az 1-8., a harmadikak és negyedikek a 9-16., az ötödikek és hatodikak pedig a 17-24. pozíciókért folytatták tovább a küzdelmeket.

A végül második helyen végző Dari Helga (képen) tudta csak megverni a győztes Harasztovich Fannit az ifjúsági top24-bajnokságon Forrás: MOATSZ
A végül második helyen végző Dari Helga (képen) tudta csak megverni a győztes Harasztovich Fannit az ifjúsági top24-bajnokságon Forrás: MOATSZ
A fiúk mezőnyében Huzsvár Erik, Kishegyi Ákos, Terék Norbert, Juhász Patrik, Németh Márton, Hőgye Dániel, Both Olivér és Molnár Dávid jutott be a nyolc közé, ahol Juhász Patrik bizonyult a legjobbnak. A német TTC Wehrden versenyzője veretlenül nyerte meg a nívós bajnokságot. Mögötte az egy vereséggel záró Huzsvár Erik (KSI SE) és a háromszor betliző Terék Norbert (BVSC-Zugló) zárt a dobogón. A fiú utánpótláskorú játékosok között legeredményesebb András Csaba nem indult el a versenyen. Nem volt veretlenül záró tizenéves a leányok között. A legjobb nyolc közé Harasztovich Fanni, Dari Helga, Phan Viola, Füle Kata, Fejős Anna, Nagypál Márta, Tölgyes Dorottya és Drabant Anita jutott be. A legnagyobb esélye a végső győzelemre a Statisztika PSC versenyzőjének, Harasztovich Fanninak volt, aki tett is róla, hogy beigazolódjon a papírforma. Egyedül klubtársa, Dari Helga tudta őt felülmúlni, aki viszont Fejős Annától és Drabant Anitától is vereséget szenvedett, így csak az ezüstérmet sikerült megkaparintania. A dobogó legalsó fokára a szintén statisztikás Phan Viola állhatott fel. A versenysorozat az újoncok küzdelmeivel folytatódik hétvégén, majd december elején a serdülők méretik meg magukat.

AZ ORSZÁGOS IFJÚSÁGI FIÚ ÉS LEÁNY TOP 24-BAJNOKSÁG DOBOGÓSAI Fiúk: 1. Juhász Patrik (TTC Wehrden), 2. Huzsvár Erik (KSI SE), 3. Terék Norbert (BVSC-Zugló) Leányok: 1. Harasztovich Fanni, 2. Dari Helga, 3. Drabant Anita (Statisztika PSC)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.