UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2018-11-29 13:36

Érmeket koriztak

Az Európai Körverseny első állomásáról, a szlovéniai Celjéből nyolc éremmel tértek haza a fiatal magyar műkorcsolyázók. A legsikeresebbek a Sebestyén KSE versenyzői voltak, akik ötször állhattak fel a dobogóra.

UP-info – utanpotlassport.hu A szlovéniai Celjében nagyszabású utánpótlásviadalt rendeztek, amelyről a magyar korcsolyázók ismét érmekkel megrakodva térhettek haza. A Sebestyén KSE, a Magyar Athletikai Club és a Havasszépe SE versenyzői összesen nyolc érmet szereztek. A legsikeresebbek Gór-Sebestyén Júlia és Vidrai Szabolcs tanítványai voltak, akik a nyolcból öt medált nyertek. A 7 évesek mezőnyében az idei szezonban eddig valamennyi viadalán dobogós helyen végzett Incze Brigitta Éva minden elemét hibátlanul bemutatva végzett a második helyen, s amellett, hogy új egyéni legjobb eredményt ért el, a zsűri tagjai neki ítélték a mezőny legmagasabb technikai pontszámát is. A 9 éves Ekker Léna győzelmével a szezon ötödik elsőségét könyvelhette el, az idősebbek között versenyző Papp Vivien pedig a legmagasabb pontszámokat elkönyvelve léphetett ismét a dobogó legmagasabb fokára. Zsembery Katinka bronzérmet nyert.

Incze Brigitta Éva a dobogó második fokán Forrás: Sebestyén KSE
Incze Brigitta Éva a dobogó második fokán Forrás: Sebestyén KSE
A klubot alapító és vezető Gór-Sebestyén Júlia, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség honlapja számára elégedetten értékelte versenyzői teljesítményét: − A kisebbek számára jelentős versenysorozat, a European Criterium körverseny első állomásaként az összetett eredmények miatt volt igazán fontos ez a viadal. Bár a korábbi években is jól szerepeltek itt a tanítványaim, örömmel láttam, hogy ismét előbbre léptek, az eddigieknél is magabiztosabban és lendületesebben futottak. Krizsanovszki Lilit csupán egyetlen orosz versenyző tudta megelőzni, ám ezüstérménél is fontosabb, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a rövidprogramját 10, a kűrjét pedig 13 ponttal javította meg az egy hónappal ezelőtti Halloween Cuphoz képest. Mestere, Vidrai Szabolcs szerint Lili az ugrások tekintetében nagyon jól áll, ezért mostantól a korcsolyázáson és az előadásmódon lesz a hangsúly a gyakorlások során. Szoboszlai Tamás eddigi legjobbját megjavítva végzett a harmadik helyen, ami a miskolci fiú számára azért is különösen nagy fegyvertény, mert iskolai elfoglaltságai miatt nem könnyű az edzésekre és a versenyekre koncentrálnia. A MAC korcsolyázója, Hortobágyi Dominik úgy tudott nyerni az advanced novice kategóriában, hogy még fel sem épült teljesen korábbi sérüléséből. Ennek ellenére kűrjében egy új kombinációt, a dupla axel-toeloopot is tökéletesen bemutatta. Edzője, Gabrieli Adrien örömmel nyugtázta a szép eredményt, ahogy másik tanítványa, Lőrincz Hanna bronzérmét is. Egyéb korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.