UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-12-06 16:00

Középdöntős fiatalok

Utánpótláskorú játékosokkal a fedélzeten menetel a magyar válogatott a franciaországi felnőtt női kézilabda Európa-bajnokságon. Kim Rasmussen csapata másodikként, két ponttal jutott a középdöntőben – az együttes legeredményesebb játékosa, a 16 gólos Háfra Noémi (20) mellett Tóvizi Petra is helytállt.

B. V. – utanpotlassport.huKellemes meglepetés – a legtöbbeknek egyelőre ez jut eszébe a női kézilabda-válogatott franciaországi Európa-bajnoki szereplése kapcsán. Kim Rasmussen együttese a nyitó meccsen kiélezett küzdelemben 28–25-re kapott ki a hollandoktól, majd nem sziporkázó játékkal, de magabiztosan, 24–18-ra verte a horvátokat, s végül bravúros, hatgólos győzelmet aratott (32–26) az esélyesebb spanyolok ellen Montbéliard-ban.

Háfra Noémi tizenhat góllal válogatott legeredményesebb játékosa az Eb-n Fotó: Lukasz Laskowski
Háfra Noémi tizenhat góllal válogatott legeredményesebb játékosa az Eb-n Fotó: Lukasz Laskowski
A sikeres szereplés közben a csapat utánpótláskorú játékosai is remekül helyt álltak. A három junior-világbajnok közül Lakatos Rita (19) kapta a legkevesebb lehetőséget, őt a horvátok elleni találkozó után le is cserélte a kapitány az érdi Szabó Laurára. Háfra Noémi (20) és Tóvizi Petra (19) viszont fontos szerepet játszott a csoportkörben. Az FTC-t erősítő Háfra az alakulat egyetlen igazi balátlövőjeként valóságos húzóembernek, vezéregyéniségnek számít. Ez még akkor is így van, ha a kontinensviadal szünnapján azt nyilatkozta, hogy nem tartja magát annak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az első három találkozó után tizenhat góllal a magyar válogatott legeredményesebb játékosa. Főleg a spanyolok ellen játszott kiemelkedően, a szerda esti összecsapáson meg sem állt hat gólig. Szintén remekelt a debreceniek 19 éves beállósa, Tóvizi Petra, aki időnként kiválóan helyettesítette poszttársát, Mészáros Reát. Hasznosan játszott védekezésben és támadásban is, két gólja mellett számos gólhelyzetet teremtett és hétméterest harcolt ki. A magyar csapat egyébként csoportmásodikként, két ponttal lépett tovább a középdöntőbe. Péntektől Nancy-ban a norvég, a német és a román válogatott ellen folytatja a kontinensviadalt a Rasmussen-csapat.

AZ UTÁNPÓTLÁSKORÚ JÁTÉKOSOK GÓLJAI A FELNŐTT NŐI EB-N: Magyarország–Hollandia 25–28 Háfra Noémi 5 gól, Tóvizi Petra 1 Magyarország–Horvátország 24–18 Háfra 5, Tóvizi 1 Magyarország–Spanyolország 32–26 Háfra 6

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.