UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-12-07 16:57

Minden eldőlt?

A papírforma szerint alakultak a leány utánpótlás kézilabda-bajnokságok az őszi szezon első tíz fordulójában. A jelenlegi állás szerint nyugatról a NEKA és a Győr, keletről az FTC, valamint a Debrecen jutna az évad végi négyes döntőbe mindkét korosztályban.

B. V. – utanpotlassport.huZajlik az élet a korosztályos leány kézilabda-bajnokságokban, az ifjúságiak és a serdülők mezőnyében is túl vannak az első tíz fordulón. Az alapszakasz után csakúgy, mint az elmúlt évadban csoportonként két-két együttes kerül a szezon végi négyes döntőbe, jelenleg ezért futnak versenyt a csapatok.

A címvédő győriek eddig veretlenek az ifjúsági bajnokságban Forrás: MKSZ
A címvédő győriek eddig veretlenek az ifjúsági bajnokságban Forrás: MKSZ
Az idősebbek mezőnyében a remekül kezdett a címvédő Győri Audi ETO KC. Róth Kálmán együttese mind a kilenc bajnokiját megnyerte eddig, mégsem állnak az élen nyugaton. A NEKA alakulata ugyanis már tíz mérkőzésen van túl, s a balatonbogláriak is eddig valamennyi csatájukat sikeresen vívták meg. A két csapat kiemelkedik a mezőnyből, szinte elképzelhetetlen, hogy bármelyik is lemaradjon a Final Fourról. Keleten hasonló nagy versenyfutásban van a DVSC és FTC. A hajdúságiak és a fővárosiak mindössze egy-egy pontot vesztettek, azt is egymás ellen. Így a Nyugati csoporthoz hasonlóan nehéz elképzelni, hogy ne a két jelenlegi éllovas jusson a fináléba. A serdülők mezőnyében hasonló a helyzet. NEKA – Győr, illetve FTC – DVSC versenyfutás zajlik a kisebbek között is. Annyi különbséggel, hogy keleten nem egyértelmű a két „nagy” dominanciája, a Békéscsaba és az MTK Budapest együttese is lőtávolban van.

Leány ifjúsági bajnokság A Nyugati csoport élmezőnye: 1. NEKA I 20 pont, 2. Győri Audi ETO KC I 18, 3. Dunaújvárosi KKA 14, 4. NEKA II 12, 5. Győri Audi ETO KC II 12, 6. Siófok KTC 8 A Keleti csoport élmezőnye: 1. DVSC 19, 2. FTC 19, 3. Váci NKSE 16, 4. Vasas 16, 5. Dunakanyar KA 12, 6. Békéscsabai ENKSE 12 Leány serdülőbajnokság A Nyugati csoport élmezőnye: 1. NEKA I 21, 2. Győri Audi ETO KC I 20, 3. NEKA II 18, 4. Szombathelyi KKA 17, 5. Bajnok DSE Nemesvámos 16, 6. Győri Audi ETO KC II 9 A Keleti csoport élmezőnye: 1. FTC 19, 2. DVSC 18, 3. Békéscsabai ENKSE 17, 4. MTK Budapest 16, 5. Dunakanyar KA 12, 6.Vasas 10

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.